39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Bursa’da

Karikatürün Oscar'ları olarak kabul edilen 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Bursa'da sanatseverlerle buluşuyor. Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler Bursa Konuk Evi'nde sergilenecek.

Kültür Sanat 23 Nisan 2024
olonya’dan Pawel Kuczynski’nin eseri birincilik ödülü (solda) kazanmıştı. İkincilik Elena Ospina’nın üçüncülük ödülü ise Halit Kurtulmuş Aytoslu'nun.

Bu yıl 39’uncusu yapılan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Bursa’da sanatseverlerle buluşuyor. Karikatürün Oscarları olarak da nitelendirilen yarışmaya bu yıl 64 ülkeden 570 karikatürist, toplam bin 365 eserle katılmıştı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından karikatürün hoşgörü ve sağduyuyu en güzel yansıtan sanatlardan biri olduğu inancıyla düzenlenen yarışmada Polonya’dan Pawel Kuczynski’nin eseri birincilik ödülü kazanmıştı.

Kolombiya’dan sanatçı Elena Ospina’nın eseri ikincilik ödülünü kazanmıştı.

Yarışmaya Kolombiya’dan katılan sanatçı Elena Ospina’nın kadınlara yönelik toplumsal baskı temalı çalışması ikincilik, Türkiye’den sanatçı Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun mültecilerin trajedisini konu edinen karikatürü üçüncülük ödülüne değer bulunmuş, ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ Ödülü ise Oğuzhan Çiftçi’ye verilmişti.

Ödül alan eserlerin yanı sıra başarı ödüllerinin sahipleri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün çalışmaları da sergide yer alacak.

Sergi 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sergi turu: Geçmişin izinde geleceğin peşindeSergi turu: Geçmişin izinde geleceğin peşinde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.