Maguire’ın kaptanlığı tehlikede

Manchester United’ın 30 yaşındaki savunma oyuncusu Harry Maguire’ın kaptanlığı tehlikede. Kulüpten ayrılması muhtemel savunmacı takımda kalsa dahi kaptanlık pazı bandını kaybedecek.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Maguire West Ham yolunda.

Manchester United’ın İngiliz savunmacısı Harry Maguire, takıma kazandırıldığı dönemde tarihin en pahalı savunma oyuncusu oldu. 2019 yazında Leicester City’den 87 milyon Euro karşılığında kadroya katılan oyuncu geldiği günden beri kendisinden bekleneni veremedi. United’da 4. sezonunu bitiren isim birinci kaptan pozisyonuna dahi geldi. Ancak performansı taraftar ve futbol kamuoyu tarafından hep tartışıldı.

The Sun’ın haberine göre Maguire kaptanlık bandını kaybetmek üzere. Erik Ten Hag yönetiminde yeniden yapılanma sürecinde United, çeşitli futbolcularıyla yollarını ayırma aşamasında. İspanyol kaleci De Gea takımdan ayrıldı. Scott McTominay ve Fred gibi orta sahaların da takımdan ayrılması muhtemel. Harry Maguire da bu oyunculara eklenebilir. Şayet bu ayrılık yaşanmazsa bile Maguire’ın kaptanlığı kaybetmesi muhtemel. İngiliz, geçen sezon toplamda 31 maça çıkmış ve Premier Lig’de yalnızca 16 maçta süre almıştı. Maguire’ın oynamadığı maçlarda kaptanlık sıfatını taşıyan isim Bruno Fernandes olmuştu. Hollandalı çalıştırıcı Erik Ten Hag’ın konuyu yakın zamanda takıma açacağı ve yeni kaptan için en büyük adayın Portekizli orta saha Fernandes olduğu gelen söylentiler arasında.

Fenerbahçe Rusya'ya gitti, Dinamo Kiev'den  'Utanmazlar' açıklaması geldiFenerbahçe Rusya’ya gitti, Dinamo Kiev’den ‘Utanmazlar’ açıklaması geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.