Manchester United’ın 18 yaşındaki yıldızı imzayı attı, en güzel haberi aldı

Manchester United’ın 18 yaşındaki yıldız adayı Alejandro Garnacho, daha 18 yaşında olmasına rağmen hem futbol kariyerinde hem de özel hayatında dev adımlar atıyor.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Manchester United'ın yıldızı Alejandro Garnacho bulutların üstünde.

Manchester United’ın sezonu sürüncemede başladı. Üst üste sıkıntılı sonuçlar alan Kırmızı Şeytanlar, üçüncü haftadaki Liverpool maçıyla toparlanma sürecine girdi. Devre arasına kadar inişli çıkışlı devam eden takım Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırdı. Manchester bu andan sonra düzenli olarak yükselişe devam etti ve Lig Kupası’nı kazanıp, FA Cup’ta finale kadar çıktı.

Antony ve Jadon Sancho gibi astronomik bonservis bedeli harcadığı oyuncuların uyum süreçlerinin bitmesini bekleyen Manchester United için sezonun oyuncu bazlı pozitif yanları ise üç maddede değerlendirilebilir. Birincisi kulübün incisi Marcus Rashford’ın olağanüstü performansı. İkincisi en sıkıntılı olan bölgelerden orta sahaya yapılan Casemiro takviyesinin mükemmel sonuç vermesi. Üçüncüsü ise 18 yaşındaki Alejandro Garnacho.

16 yaşında Madrid’den İngiltere’ye

Garnacho aslen Arjantinli olmakla birlikte Madrid doğumlu. Oyuncu Atletico Madrid altyapısından yetişti. Manchester, 2020’de oyuncuyu henüz 16 yaşındayken kendi altyapı kadrosuna kattı.

Manchester City koltuğu aldı, Premier Lig'de harika maçlar oynandıManchester City koltuğu aldı, Premier Lig’de harika maçlar oynandı

18’inde kendini kanıtladı

İki sene Manchester United’ın alt yaş takımlarında forma giyen Garnacho bu sezon içinde forma şansı bulmaya başladı. Genel olarak sol kanatta oynayan hücum bölgesi oyuncusu, yetenekleri açısından taraftara, takımdan son olarak sorunlu şekilde ayrılan Ronaldo’yu hatırlatmaya başladı.

Elbette işlerin kötü gittiği Manchester için karanlıklar içinde aydınlık bulma çabası olsa ve Ronaldo’nun henüz yanına dahi yaklaşamayacak olsa da Garnacho’nun geçirdiği sezon kayda değerdi. Mart ayının ortasından beri yaşadığı bilek sakatlığıyla uğraşan oyuncu bu sezon toplam 32 maça çıktı ve bu maçlarda 5 gol, 6 asist üretti. United’ın Lig Kupası zaferi yolculuğunda katkısı olan oyuncu takımının finale çıktığı FA Cup’ta 3 kez forma giydi, 1 gol 1 asist yaptı. Garnacho, ligde an itibarıyla dördüncü Manchester’ın Şampiyonlar Ligi’ne dönüş yolculuğuna, 15 Premier Lig maçındaki 2 gol ve 2 asistiyle destek oldu.

Arjantinli, bu performansının karşılığını geçtiğimiz hafta içinde aldı. Manchester, oyuncuyla 2028 yılına kadar sözleşme uzattı.

Manchester United, genç Arjantinliyle sözleşme yeniledi.

U20 Dünya Kupası tehlikede

Oyuncunun bir sonraki büyük adımı 20 Yaş Altı Dünya Kupası sahnesinde Arjantin formasını sırtına geçirmek. Ancak Hollandalı menajer Erik ten Hag, oyuncusunun turnuvaya gitmeyeceğini ve tedavi sürecinin devam edeceğini açıkladı. Garnacho, bir aydan uzun süredir bilek sakatlığıyla uğraşıyor.

Güzel haberler üst üste: Baba oluyor

Garnacho, uzun süreli sözleşme imzalamasının ardından bir iyi haber de partneri Eva Garcia’dan aldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 18 yaşındaki yıldız adayı, baba olacağını açıkladı. Alejandro, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: “Gelişini planlıyoruz, hayatımızı sevgi ve duyguyla tamamlayacağını biliyoruz. Nasıl hissettiğimizi anlatamayız, en güzel rüyayı yaşıyoruz. Enzo, seni çok seven annen ve baban olarak geleceğin günü sayıyoruz.”

18 yaşındaki oyuncu, baba olacağını ve bir oğullarının dünyaya geleceğini duyurdu.

Alejandro, henüz 18 yaşında bulutların üstüne çıkmış durumda. Yakaladığı istikrar ölçüsünde görkemli bir kariyer artık onun ellerinde…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.