Yine Manchester United yine Galatasaray’a tarih yazma fırsatı

Galatasaray, 1993'te Şampiyonlar Ligi dışında bıraktığı Manchester United ile deplasmanda oynayacak. İki teknik direktör maç hakkında temkinli konuşurken United'ın Türk kalecisi Altay Bayındır 'Galatasaray'ın başımın üstünde yeri var' dedi.

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Manchester United maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı idmanla tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile Manchester United ilk defa 1993’te ikinci eleme turunda eşleşti. Favori olarak gösterilen ‘Kırmızılar’ karşısında ilk maçta deplasmandan 3-3’lük beraberlikle ayrılan Cim Bom, rövanş maçını 0-0 tamamlayarak tur atladı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde adını 8 takım arasına yazdırırken, Manchester United’ın elenmesi Avrupa futbolunda büyük sürpriz olarak yorumlandı. Bu karşılaşmadan 30 yıl sonra iki takım bu kez Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya gelecek. Formsuz ve sakatlıklarla boğuşan rakibine karşı Galatasaray İngililtere topraklarındaki ilk galibiyetini almak için sahaya çıkacak.

Old Trafford Stadı’nda yapılacak maç, 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Kruzliak’ın yardımcılıklarını Branislav Hancko ve Jan Pozor yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Peter Kralovic. Müsabaka, Exxen’den canlı yayınlanacak.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçına Slovak hakemGalatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçına Slovak hakem

A Grubu’ndaki ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı konuk eden sarı-kırmızılı ekip, 2-0 geri düştüğü mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, sıkıntılı bir süreçten geçen rakibini mağlup ederek ilk galibiyetini almak istiyor. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde İngiliz temsilcileriyle ise 21 kez karşı karşıya geldi. 3 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Sarı kırmızılar İngiltere topraklarında hiç maç kazamadı. Galatasaray, İngiliz takımları arasında en fazla maçı, Manchester United ile yaptı. İki takım arasında tamamı Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 6 mücadelede Galatasaray bir, Manchester United ise iki kez güldü. Üç maç beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda sarı kırmızılılar 4, İngiliz temsilcisi 8 gol attı.

Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı

Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan Cim Bom, son 20 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Sarı kırmızılılarda iki eksik

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Hakim Ziyech ile Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. Ayrıca UEFA listesinde yer almayan Halil Dervişoğlu ile Eyüp Aydın da İngiltere’ye götürülmedi.

Galatasaray maçındaki kurtarışlar yeni sözleşme getirdiGalatasaray maçındaki kurtarışlar yeni sözleşme getirdi

Okan Buruk: Hedefimiz kazanmak

Karşılaşma öncesinde Old Trafford Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu. “Bu statta olmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen buru konuşmasına şöyle devam etti: “Bu zamana kadar Avrupa’da olan başarıları devam ettirmek istiyoruz. Biz hazırız. Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi’nde de devam ettirmek istiyoruz. İlk maç itibarıyla aldığımız beraberlik… İlk yarıda iyi oynamıştık, ikinci yarıda iyi oyunumuzu devam ettiremedik. Bu maçın bütününde hem iyi oynamak hem de güzel sonuç almak istiyoruz. Ne kadar başarısız olsalar da önemli bir kadro, önemli bir deplasman. Kazanmak için her şeyi yapacaklar. Biz de planlarımızla hazır olmaya çalışacağız. Hedefimiz tabi ki kazanmak” diye konuştu.

Okan Buruk ve Zaha beraber basın toplantısına çıktı.

Taktik çalışmayı İstanbul’da yaptıklarını hatırlatan Buruk, “Rakibin artılarıyla eksileriyle ilgili düşüncelerimiz var. Sol bekte orijinal bir oyuncuları yok ve yarın orada ne yapacaklar bilmiyoruz. Yarın kendi planlarımızı uygulamaya çalışacağız. Manchester United’ın bütün aksiyonları, geçiş oyunları, hücumları Marcus Rashford ile şekilleniyor. Sacha Boey için önemli bir maç olacak. Boey’den ofansif katkı bekliyoruz. Sadece defans yapmasını beklemeyeceğiz. Bu oyunun iki yönünde Galatasaray ve Boey için önemli bir deneyim olacak” dedi. Bu arenada olmayı önemsediklerini söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü, “Manchester her ne kadar iyi olmasa da kendisi için çıkış maçına çıkacak. Bu tür maçlar sizi daha da geriye götürebilir ama böyle maçlar çıkış için seçenek de olabilir. Kendi oyunumuzu oynarsak rakibimize zorluklar yaşatabiliriz. Kazanmak istiyoruz. Rakibimizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim de çok önemli oyuncularımız var. Biz de kazanmak için en iyi oyunumuzu ortaya koyacağız” dedi.

Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!

Wilfried Zaha: Hazırız

Galatasaraylı futbolcu Wilfried Zaha, “Maç için hazırız. Tabii ki onların da iyi bir takımı var. Bizim de onların canını yakabilecek oyuncularımız var. Hepimiz maçı dört gözle bekliyoruz” dedi.  10 yıl önce Manchester United’da oynadığını ve kötü günler geçirdiğini hatırlatan Zaha konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün 30 yaşındayım. Bence oyun olarak olgunlaştım, Galatasaray’a geldim. Dürüst olacağım. Sizce yüzüme baktığınız zaman rahatsızlık hissediyor muyum? Belli bir dönem geçirdim orada. O dönemde ya tamamen bitecektim ya da üzerine koyarak kendimi yaratacaktım. Ben kesinlikle orada bitirmeyecektim kariyerimi. Benim o noktadan sonra yaptığım her şey kariyerimi yükseltti. İstediğim bir şey vardı ve onun için mücadele ettim. Bugün buradayım. Crystal Palace ile daha önce Manchester United’a karşı oynadım. Herhangi ekstra bir şey hissetmedim. Manchester United’a karşı oynadığım maç normal bir lig maçıydı. Tabii ki burada bir geçmişim vardı. 19-20 yaşında olduğum zamanlar. Manchester United’a karşı oynadığım zaman da onları düşündüm. Ama Crystal Palace’a gittikten sonra sadece lig maçıydı. Her maça bir iş gibi baktım o noktadan sonra. Herhangi farklı bir şey hissetmedim bu konuda.”

Zaha sol kanatta oynamayı tercih ettiğini belirtirken “Hocamızın hangi pozisyonda ihtiyacı varsa ben takımın iyiliği için onu yapmalıyım. Eğer benden o pozisyonda oynamamı isterse oynarım. Orada oynamam gerekiyorsa benim için sorun yok” diye konuştu.

Manchester'da yas, Liverpool'da isyan, Arsenal'da sevinçManchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Manchester United sezona kötü başladı

Manchester United, hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Devler Ligi’ndeki ilk maçını Bayern Münih’e 4-3’lük kaybeden United, Premier Lig’de ise yedi karşılaşmada üç galibiyet aldı, dört yenilgi yaşadı. Manchetser United, Premier Lig’de 1989-1990 sezonundan sonra kulüp tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı. Kırmızılar sahasında çıktığı son iki lig maçını kaybetti.

Fenerbahçe’nin eski kalecisi Jorge Jesus’u eleştirdi.

Altay Bayındır: Galatasaray camiasının başımın üstünde yeri var

Manchester United’ın kadrosunda Fenerbahçe’den transfer edilen Altay Bayındır yer alıyor. Milli kaleci, BeIN Sports’a yaptığı açıklamada Fenerbahçe’nin kurduğu kadronun şampiyonluk için yeterli olduğunu söyledi. Fenerbahçe’de yaklaşık 7-8 tane kaleci antrenörüyle çalıştığını belirten file bekçisi “Jorge Jesus’un farklı bir sistemi vardı. Biz oyuncular bu sisteme zaman zaman ayak uyduramadık. 4 senede 5-6 maç üst üste aynı stoperlerle oynamamışımdır. Bir kaleci için bu büyük dezavantaj” dedi. 25 yaşındaki kaleci şöyle konuştu: “Erik Ten Hag’ın geçmişte beni Ajax’a istediği doğru. İstenildiğin yerde olmak çok güzel bir şey, hocamız bunu bana hep hissettiriyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki eşleşme güzel ve değişik bir duygu. Kendi ülkenin takımıyla oynuyorsun. Dünya çapında büyük bir camianın oyuncusunun. Onlar buraya gelecek, onları misafirperver şekilde karşılayacağım. Benim için her zaman çalıştığım yer çok önemli. Ancak benim için ülkemin takımının oyuncuları değerlidir. Herhangi bir ayrım yapmam. Her zaman başımın üstünde yerleri var. Ancak buraya sahaya çıktığımda kazanmak için mücadele edeceğiz. Onlar benim misafirlerim. Galatasaray camiasının başımın üstünde yerleri var.”

Altay Bayındır, Manchester United teknik heyetiyle Galatasaray konusunda bilgi alışverişi yaptığını söyledi. Galatasaray’dan bir teklif gelmesi durumunda nasıl yaklaşacağı sorulan Bayındır “Ben profesyonel bir futbolcuyum her zaman profesyonel yaklaşırım bütün olaylara. O an süreç, zaman…”dedi.

Manchester United'ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe'ye kazandırarak gittiManchester United’ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe’ye kazandırarak gitti

Manchester United’da eksik çok

İngiliz temsilcisinde farklı nedenlerden dolayı birçok futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak. Teknik direktör Erik ten Hag’la yaşadığı gerilimin ardından kadro dışı bırakılan Jadon Sancho’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Lisandro Martinez, Luke Shaw, Tyrell Malacia Sergio Reguilon, Donny van de Beek ve Aaron Wan-Bissaka, Galatasaray maçında olmayacak. Kız arkadaşına uyguladığı şiddet sonrasında kadro dışı bırakılan ancak affedilen Brezilyalı Antony’nin kadroya alınabileceği belirtildi

Erik ten Hag, Galatasaray’ın çok kaliteli oyunculara sahip olduğunu söyledi.

Erik ten Hag: Galatasaray’ın kalitesini savunmamız gerekiyor

Karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında İngiliz ekibinin teknik direktörü Erik ten Hag ve futbolculardan Raphael Varane açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın önemli oyunculara sahip olduğunu belirten ten Hag, “Galatasaray’ın kalitesinin farkındayız. Bu kalite sadece Wilfried Zaha ve Mauro Icardi’ye ait değil. Ayrıca Dries Mertens ve Hakim Ziyech gibi önemli oyuncuları da var. Angelino ofansif anlamda takıma çok fazla katkı sağlıyor. Takım olarak kaliteye sahipler. Bu kaliteyi savunmamız ve doğru sonucu almak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Altay Bayındır ile ilgili konuşan Hollandalı teknik direktör şunları söyledi: “Altay, oynayacak mı göreceğiz. Lig Kupası’nda Andre Onana’yı oynattık çünkü Altay’ın İngiltere standartlarına adapte olması gerekiyor. Altay bir gelişim içerisinde. Antrenmanlarda çok iyi bir izlenim bıraktı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Kadromuzda bizim için iyi işler yapacak iki doğru kaleciye sahip olduğumuza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Varane: Şampiyonlar Ligi’ni kazanabiliriz

Manchester United’ın Fransız savunma oyuncusu Raphael Varane ise “Rekabetin, ayrıntılarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Gol yollarında daha iyi olmamız gerekiyor. Bence Şampiyonlar Ligi’ni kazanabiliriz. Bu organizasyonda rekabet üst seviyede. Her detayı ele almalısınız. Takımımızın kalitesi ve iyi bir oyun mantalitesi var” diye konuştu.

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.