Sakaltutan 4 kişiye mezar oldu, 10 yaralı

İstanbul'daki bir düğünden dönen araç, Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde kaza yaptı. Kazada 4 kişi ölürken 10 kişi de yaralandı.

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Erzincan’ın Sakaltutan Geçidi’nde yine ölümlü trafik kazası meydana geldi. Süleyman Ö. idaresindeki minibüs bu geçitten geçerken şarampole devrildi. Minibüsteki herkes akrabaydı ve İstanbul’a düğün için gitmiş Erzincan’a dönüyorlardı.

Kazada sürücü ile minibüsteki Mukaddes K, Erkan K. ve Mehmet K. öldü. Aralarında çocukların da olduğu 10 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Sakaltutan mevkisinde düğünden dönen akrabalar kaza yaptı.

Sakaltutan’ın yurdun doğusunu İç Anadolu üzerinden batıya bağlayan ve lojistik taşımacılığında önemli güzergahlardan olmak gibi bir özelliği var. Bu nedenle bireysel yolculukların yanı sıra Sakaltutan’dan şirketlere ait büyük araçlar da sürekli geçiş yapıyor.  2019 yılında Sakaltutan Geçidi’ne kaçış rampası yapılmıştı. Bu rampanın eğimli yolda fren arızası ve lastik patlaması gibi nedenlerle yaşanması muhtemel kazaların önüne geçmesi öngörülüyordu.

Yoldaki trafik uyarı levhaları ile bulunduğu alan sürücülere aktarılan, yaklaşık 465 metre uzunluğunda ve 6,3 metre genişliğinde olan kaçış rampasının zemini, mıcır ve kumla kaplanmıştı. Tehlike anında uyarı levhalarını görerek kara yolunun hemen bitişiğinde olan kaçış rampasına giren araçların lastikleri kum ve mıcırla kaplı zemine batarak, olası kazaların önüne geçmesi bekleniyordu. Kaçış rampasında kalan araçlar ise ekiplerce bu alandan güvenli şekilde çıkartılıyor.

Bariyerleri aşan yolcu otobüsü metrelerce alttaki yola düştü!Bariyerleri aşan yolcu otobüsü metrelerce alttaki yola düştü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.