Kulüpler istedi TFF yine yaptı: Vergi ve SGK borcu yok oldu!

TFF, son 6 sezonda omduğu gibi yine talimatı değiştirdi. Futbolcu transfer tescilindeki vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borcu şartı ortadan kaldırıldı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kulüplerden 7 yıldır borçsuzluk kağıdı istenmiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi geçen cuma günü yaptığı toplantıda Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nda değişikliğe gitti. Talimata eklenen geçici maddeyle futbolcu transfer tescilindeki vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu şartı ortadan kaldırıldı.

Tuzlasporlu Abdullah, Türk Milli Takımı'nı seçtiği için pişmanTuzlasporlu Abdullah, Türk Milli Takımı’nı seçtiği için pişman

Söz konusu talimatın 12. maddesinin 2. fıkrası şöyle: “Kulüpler transfer ettikleri futbolcuların tescilini talep ile birlikte; Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Daireleri’ne, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair tescil talep tarihinden en fazla 15 gün önce ilgili kurum tarafından düzenlenmiş belge ibraz etmek zorundadır.”

Liglerde Türkiye'ye özgü futbol topu kullanılacakLiglerde Türkiye’ye özgü futbol topu kullanılacak

TFF yönetimi, talimatın bu bölümünü geçici bir maddeyle 2023-24 futbol sezonu için ortadan kaldırdı. Kararla söz konusu madde 7 sezondur uygulanmamış olacak. TFF yönetimi her transfer döneminde talimata geçici bir madde ekleyerek, kulüplerden vergi ve SGK borcuna dair belge istenmesi şartını uygulamadan kaldırıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.