İstanbul’daki salsa partisinde ölmüştü: Keshia Handa davası sonuçlandı

İstanbul'a tatile gelen psikolog Keshia Handa, Tarlabaşı'ndaki Büyük Londra Oteli'nde katıldığı bir partide tadilatta olan havalandırmadan düşmüştü. Genç kadının ailesinin otel sahibine açtığı tazminat davası olaydan 8 yıl sonra sonuçlandı.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yeni Zelandalı psikolog Keshia Handa, Avustralya’da yaşıyordu ve 2015’in Eylül ayında İstanbul’a geldi. 31 yaşındaki Keshia için dans bir tutkuydu ve 20 Eylül’de Beyoğlu’ndaki Büyük Londra Oteli’nin teras katında düzenlenen salsa partisine de katılmak istedi. Gece saatlerinde Keshiha, otelde tuvalete girebilmek için sıra beklemeye başladı ve yan tarafta bulunan havalandırma boşluğunu çevreleyen duvara oturdu. Ancak bu havalandırma boşluğu tadilattaydı ve oradaki boşluğu kapatan mazgal da ince tellerle tutturuluyordu. Keshia oraya yaslandığında aniden 20 metrelik yükseklikten aşağı düşerek öldü.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre; otel sahibi İbrahim Hüzmeli ‘Taksirle ölüme neden olmak’ suçundan önce 2 yıl hapis cezası aldı. Sonra da cezası 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrildi. Ancak bu ceza Yargıtay tarafından bozuldu ve Büyük Londra Oteli’nin sahibi İbrahim Hüzmeli yeniden yargılandı. Hüzmeli’ye bu yargılamada verilen ceza ise 30 bin 250 TL oldu.

Keshia Handa’nın düştüğü 20 metrelik yükseklik.

Bu kez de Keshia Handa’nın babası Sumant Kumar Handa ve annesi Vibha Handa avukatları Gökhan Cindemir aracılığıyla Büyük Londra Oteli’nin işletmecisi İbrahim Hüzmeli’ye tazminat davası açtı. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, işletmeci İbrahim Hüzmeli yüzde 70 kusurlu bulundu; almış olduğu önlemlerin yetersizliği nedeni ile yaşanan ölümlü kazada bilinçli taksirli değil, taksirli kusurlu olduğu belirtildi.

Raporda, tadilatın devam ettiği, ince bir tel ile emniyetsiz bir şekilde monte edilen çelik hasırların tehlike oluşturduğu, ışıklı ikaz veya uyarı levhaları ile görünür şekilde uygun yerlere asılsa idi Keshia Handa’nın dikkatinin çekilerek daha temkinli davranmasının söz konusu olabileceği belirtildi. Bilirkişi ölen psikolog Handa’yı ise yüzde 30 kusurlu bularak, almış olduğu eğitim ve yaşı göz önüne alındığında teras katında korkuluk amaçlı yapılan duvarın üzerine çıkmamasını idrak etmesi gerektiğini belirtti.

Bilirkişi genç kadının düşme ihtimalinin son derece düşük olduğu ve korkuluk amaçlı yapılan duvarın üzerine çıkması sonucu olayın meydana geldiği kanaatini bildirdi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan yargılamadan ise yeni bir karar çıktı. Buna göre; Keshia Handa’nın anne ve babasına bir milyon 417 bin TL destekten yoksun kalma tazminatı ile 60 bin TL cenaze giderlerinin ödenmesine ve ellişer bin TL’den 100 bin TL manevi tazminat ödenecek.

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Kevin Spacey'nin davası başladıCinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Kevin Spacey’nin davası başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.