Eurovision Özkan Uğur’u unutmadı

MFÖ grubu için Eurovision önemliydi. İki kere yarışmada Türkiye'yi temsil ettiler. Özkan Uğur'u vefatı sonrası Eurovision da unutmadı. Sosyal paylaşım hesabından MFÖ'nün İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleşen 1988 finalindeki 'Sufi' parçası yayınlanarak Özkan Uğur anıldı.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
MFÖ, Türkiye'yi 'Sufi' şarkısıyla Eurovision'da temsil etmişti.

Özkan Uğur’un vefatı yurt dışında da üzüntüyle karşılandı. 8 Temmuz’da aramızdan ayrılan efsane müzizyeni Eurovision da unutmadı. MFÖ 1985’te ‘Diday Diday Day’ ve 1988 yılında ‘Sufi’ ile Türkiye’yi Eurovision’da temsil etmişti. Eurovision, ülkemizi iki kez yarışmada temsil eden sanatçıyı ‘Sufi’ şarkısını paylaşarak andı. Şarkı, dün Eurovision’un YouTube hesabına yüklendi. ‘Sufi’ yüklendikten sonra kısa sürede binlerce kez izlendi.

Özkan Uğur farklı mecralardan anıldı

Eurovision, MFÖ’nün yarışmaya ikince kez katıldığı ve İrlanda’nın başkenti Dublin’de gerçekleşen 1988 finalininden peformansının tamamını yayınladı. Efsane müzisyeni Instagram sayfasından da anan Eurovision, yayınladığı iletinin metninde şu sözlere yer verdi: “Türkiye’nin en ünlü müzisyenlerinden biri olan ve ülkesini 1985 ve 1988 yıllarında MFÖ ile Eurovision’da temsil eden Özkan Uğur’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.”. Instagram’da 1.3 milyondan fazla takipçisi bulunan Eurovision’ın bu paylaşımının altına hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı yerlerinden başsağlığı mesajı yağdı.

69 yaşında hayata veda eden Özkan Uğur, önceki gün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilmişti. Halkın geniş katılım gösterdiği tören Mazhar Alanson’un duygusal konuşması da hafızalardaki tazeliğini koruyor. 1960’lı yıllardan itibaren müzik dünyasının içinde yer alan efsane isim, MFÖ ile Türk pop-rock dünyasına adını altın harflerle yazdırdı. Müzik çalışmalarının yanı sıra film ve dizi projelerinde de büyük başarı yakalayan sanatçı, solo albüm çalışmasına da imza atmıştı.

Özkan Uğur'u uğurlamaya halk akın etti: Sevenin var bak ne güzel!Özkan Uğur’u uğurlamaya halk akın etti: Sevenin var bak ne güzel!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.