Fidye cinayetinin detayları ortaya çıktı: 19 yaşındaki genci serbest bırakmak için 70 bin TL istemiş

İstanbul Bayrampaşa'da dondurucuda parçalanmış halde bulunan, gazeteci yazar Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'un öldürülmesine dair ayrıntılar ortaya çıktı. Katil, 19 yaşındaki Muhammedi'i serbest bırakmak için önce 40 bin Dolar fidye istemiş, pazarlıkla 70 bin TL'ye kadar inmiş.

Gündem 14 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Bayrampaşa’da bir evin dondurucusunda bulunan cansız bedeni bulunan, Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın oğlu Nuh Kasadar’ın katilinin ailenin yakından tanıdığı Hakan Ö. olduğu anlaşıldı.

Öldürülen 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar.

Fidye alışverişini polis ayarladı

Sabah’ın haberine göre yapılan görüşmede şüpheli ilk olarak 40 bin dolar fidye istedi. Daha sonra yapılan pazarlıkla 70 bin liraya razı oldu. Polis ekipleri fidye alışverişi ayarlayıp şüpheli ile anlaşma sağlandı.

Katil Hakan Ö, gözaltına alındı.

İtiraf etti: Boğarak öldürdüm

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri Hakan Ö.’yü hemen gözaltına alarak sorguya aldı. Hakan Ö., Muhammed Nuh Kasadar’ı evinde boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Polis, Hakan Ö’nün Edirne Asfaltı üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3. katındaki dairesini bastı.

Öldürüp dondurucuya koymuş

Daireye giren ekipler, Muhammed Nuh Kasadar’ın parçalanmış cesedini derin dondurucu içinde buldu. Ceset yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Gasp Büro’da sorguya alınan Hakan Ö, ifadesinde, ”Babasının işyerinde çalışıyorum bu nedenle tanıyorum. Geçen pazartesi günü yemek yemek için buluştuk.Yemekten sonra Bayrampaşa’da bulunan evime geçtik. Evde sohbet ederken eski konular açıldı. Aramızda tartışma çıktı. Sinirlenerek boğdum. Daha sonra cesetten kurtulmak istedim. Cesedin kokmaması için da parçalayarak derin dondurucuya koydum” dedi.

Hakan Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Fidye için kaçırmışlar: Milli Gazete yazarının oğlunun cesedi derin dondurucuda bulundu!Fidye için kaçırmışlar: Milli Gazete yazarının oğlunun cesedi derin dondurucuda bulundu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.