Menzil’in ‘Gavs’ının cenazesine yoğun katılım

Menzil cemaatinin 'Gavs'ı Abdulbaki Erol'un cenaze töreni Adıyaman Kahta'da düzenlendi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, cenaze törenine Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Gündem 14 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Nakşibendiliğin kolu Menzil tarikatının şeyhi Abdülbâkî Erol’un cenazesi Adıyaman’ın Menzil Köyü’nden kaldırıldı. Erol’un cenazesine binlerce kişi katıldı.

Organ yetmezliği nedeniyle 74 yaşında dün (12 Temmuz) hayatını kaybeden Menzil tarikatının şeyhi Abdülbâkî Erol için Adıyaman-Menzil’de cenaze töreni düzenlendi. Erol dün sabah saatlerinde düzenlenen cenaze merasiminin ardından aile mezarlığına defnedildi.

Menzil'in 'Gavs'ı öldü, cenaze için Adıyaman'a akın varMenzil’in ‘Gavs’ı öldü, cenaze için Adıyaman’a akın var

Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici gibi isimler de cenaze törenine katıldı. Erol’un cenazesi için binlerce kişi Adıyaman’a gitti.

Cenaze törenine katılanlar köy yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Siyasilerden mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erol’un vefat haberinin ardından mesaj yayımladı:

“Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdülbâkî Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’da sosyal medya hesabından, tarikat lideri için “Ülkemizin manevi rehberi” diyerek başsağlığı mesajı paylaştı.

Bakan Tunç’un paylaşımı şöyle:

“Ömrünü ilim ve irfan yoluna vakfederek inançlı bir neslin yetişmesine adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Muhalefet partilerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, tarikat lideri Abdulbaki Erol için sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

Temel Karamollaoğlu: “İlmi, manevi önderliği ve hizmetleriyle hayırlı insanlar yetiştirmeye emek veren Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hazretlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet makamı âli olsun.”

Ali Babacan: “Ebediyete irtihal eden, ülkemizin tasavvuf önderlerinden Seyyid Abdulbaki Erol’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.”

Ahmet Davutoğlu: “Ülkemizin ve coğrafyamızın yeri doldurulması güç kanaat önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Sayın Abdulbaki Erol’un vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız Cenabı Allah’tan merhuma rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

TBMM’de taziye konuşması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir ilk yaşandı. Meclise AKP listelerinden giren HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Meclis Genel Kurulda gündem dışı söz alarak tarikat lideri Abdulbaki Erol için taziye mesajı okudu.

Şehzade Demir, kürsüye çıktığında besmele okuyarak, “Dün vefat eden Adıyaman Menzil mürşidi Seyid Abdulbaki hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Alimin ölümü, alemin ölümü demektir. Başta ailesi olmak üzere bütün mensuplarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

‘Cemaat üçe bölündü’ iddiası

DW Türkçe’den Alican Uludağ ise dün Menzil Köyü izlenimlerimi aktarırken ilginç iddialar gündeme getirdi. Uludağ’ın en çarpıcı 3 iddiası şöyle:

*Menzil Şeyhinin cenazesinden sonra cemaat üçe bölündü.

* Başa kimse geçemedi, üç oğluna Menzil’de birer camii ve ‘tövbe yetkisi’ verildi.

* Cemaatte bugüne kadar yapılan tövbelerin iptal olduğu bildirildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.