Benjamin Mendy tecavüz davasında aklandı

Eski Manchester City sol beki Benjamin Mendy, bir kadına tecavüz etmekten ve bir başka kadına tecavüz etme girişiminde bulunma suçlarından aklandı.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Benjamin Mendy aklandı.

28 yaşındaki futbolcu Benjamin Mendy, 4 milyon sterlin değerindeki malikanesinde bir kadına tecavüz etme suçuyla yargılandı. Mendy aynı zamanda 29 yaşındaki başka bir kadına tecavüz etme girişiminde bulunmakla suçlanıyordu. Futbolcu, ocak ayında hakkında açılan 6 tecavüz davasından aklanmıştı. Fransız isim, Chester Kraliyet Yargısı önünde jüri tarafından suçsuz bulundu. Mendy kararın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Oysa onlar da insan…Oysa onlar da insan…

Fransız sol bek 6 erkek ve 6 kadından oluşan jüri, yaklaşık 3 saat 15 dakika süren görüşmelerin ardından kararını açıkladı. Yapılan açıklamada “Bay Mendy serbest bırakılabilir” denildi. Manchester City ile olan kontratı bu ay sona eren oyuncu daha önce de belirtildiği gibi 6 tecavüz ve bir cinsel saldırı suçundan beraat etmişti. Ancak yargı merci bir tecavüz ve bir tecavüz girişimi suçlamaları konusunda kararını verememişti.

Mendy daha önce 10 bin kadınla cinsel birliktelik yaşadığını ancak hepsinin rıza sonucu olduğunu açıklamıştı. Kararın açıklanmasının ardından Mendy, jüriye kanıtlara dayalı karar verdikleri ve dedikodulara göre hareket etmedikleri için teşekkür etti.

Dele Alli'ye her yerden destek mesajı yağdıDele Alli’ye her yerden destek mesajı yağdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.