Hem Dzeko hem Fenerbahçe’nin yüzü güldü

Fenerbahçe Rusya'daki 3. hazırlık maçında Neftçi Bakü'yü kaptan Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Becao transferini bitirdiklerini söyledi.

Spor 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Sahaya kaptan olarak çıkan Dzeko, golün ardından oyundan alındı.

Fenerbahçe, sezon hazırlıkları için Rusya’da Pari Premier Cup Turnuvası’na katıldı. Sarı-lacivertliler, turnuvadaki ilk maçında Zenit ile normal süresi 0-0 eşitlikle biten maçtan penaltılar sonucunda 4-3, ikinci maçta ise Kızılyıldız’a 3-1 kaybetti. Turnuvanın son maçında rakip Azerbaycan takımı Neftçi Bakü’ydü. İlk yarıda iki takımda pozisyona girmekte zorlandı. Kayda değer tek pozisyonu ise Mert Hakan Yandaş yakaladı. Onun vuruşunu Bakü kalecisi kornere çelmeyi başardı.

İşte Süper Lig'in kombine fiyat panaroması: 125 liradan 150 bin liraya...İşte Süper Lig’in kombine fiyat panaroması: 125 liradan 150 bin liraya…

Çift forvetli sistemle gol geldi

İsmail Kartal karşılaşmanın ikinci yarısında çift forvetli sisteme döndü. Ferdi Kadıoğlu’nun maça girmesiyle oyun üstünlüğünü iyice arttıran Fenerbahçe aradığı golü 72. dakikada kaptan Edin Dzeko ile buldu. Soldan yeni transfer Ryah Kent’in ortaladığı topu kafayla ağlara gönderen Bosnalı futbolcu, böylece Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü attı.

Edin Dzeko, yerini 75. dakikada Pedro’ya bıraktı. Fenerbahçe’nin, yeni transferi Alexander 80. dakikada Serdar Aziz’in yerine oyuna girdi. Rakip son dakikalarda gol arasa da Fenerbahçe sahadan 1-0 üstün ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe turnuvayı, Kızılyıldız ve zenit’in ardından 3. olarak tamamladı.

İsmail Kartal, maç sonu transferler hakkında bilgi verdi.

İsmail Kartal: Sol bekte Ferdi önde

Sdyushor Smena Stadı’ndaki maçın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan İsmail Kartal, sakat vermeden turnuvayı tamamlamalarının sevindirici olduğunu söyledi. Kartal, “Ferdi’nin sakatlığı, Djiku’nun da geç gelmesine rağmen hazır olması bizim için tabii ki Dzeko’nun bugün güzel bir gol atması olumluydu. Takımın geneline baktığımız zaman güzel sinyaller verdi” dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, rakibin oyun tarzına göre taktik ve sistem değiştirebileceklerini vurguladı. Oosterwolde’yi değerlendirmesi istenen İsmail Kartal şunları söyledi: “Jayden Oosterwolde sol bekte fiziksel özellikleri gerçekten fena bir oyuncu değil. Peres de oynayabiliyor sol bek ama sol stoperde de oynuyor. Bugün Peres’i görmek için sol stoper denedim. Ama bizim oyunumuzda oyunu geriden kurmak, hızlandırmak, baskı altından çıkabilmek ve kilidi açmak biraz da yaratıcılığa dayalı. Burada Ferdi, sol bekte ve sağ bekte de şu an Peres’in de, Jayden’in de bir kaç adım önünde. Tabii ki bunlar hepsi bizim oyuncularımız, sezon içerisinde maça göre rakibe göre herkesi değerlendirebiliriz.”

Dzeko siftah yaptı, İsmail Kartal çılgına döndü, Fenerbahçe yenildiDzeko siftah yaptı, İsmail Kartal çılgına döndü, Fenerbahçe yenildi

Becao’yu açıkladı, Livakovic belirsiz

İsmail Kartal Udinese stoperi Becao’nun transferinin bittiğini açıkladı. Kartal’ın verdiği bilgiye göre Dinamo Zagrep kalecisi Livakovic’in transferinde ise belirsizlik bulunuyor. Fenerbahçe’nin Arda Güler’le boşalan 10 numaralı formayı dolduracak bir transfer olup olmayacağıyla ilgili de, “Transfer olabilir. Ama şu an bizim orda da oyuncularımız var. Yönetimimizle, başkanımızla sürekli diyalog halindeyiz. Duruma, kendi pozisyonumuza, kendi sistemimize göre her şeyi değerlendiriyoruz. Çünkü biz sadece 10 numara olarak değil biz iki 8 olarak oyun planımız var. Zaman içinde, oyun içinde bir tanesi 10 numaraya evrilebilir. Biri 8 biri 6 gibi veya iki 6 bir 10 gibi…Biz oyun içindeki sistemimizi bu şekilde belirliyoruz. Hücumsal anlamda, savunma anlamında da kendi planlarımızı rakibe göre böyle planlıyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.