BaBa Zula İtalya’da kitaplarda: Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi onlar temsil ediyor

Anadolu müziğinin önemli temsilcilerinden BabaZula, Federico Linossi'nin yazdığı 'İtalyan Rock Müziği Öyküleri ve Haberleri' kitabında yer aldı. Kitapta grup için "Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi şekilde temsil eden ilginç bir bağlantı" değerlendirilmesi yapıldı.

Kültür Sanat 17 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
  • 10Haber news
Grup üyelerinden Murat Ertel, kitapta yer aldıkları haberini "Epey turne yapmış, kuzeyinden güneyine ve türlü adalarında çalardık; halen de çalarız, pek severiz" diyerek duyurdu.

1996 yılında İstanbul’da doğan BaBa Zula, darbuka, elektro saz ve kaşıklar gibi doğu enstrümanlarını elektronik ve modern seslerle harmanlayarak yaptığı müzikle tüm dünyada tanınan bir grup. ‘Derin Derin’, ‘Tabutta Rövaşata’, ‘Dondurmam Gaymak’, ‘Kökler’ ve ‘Duble Oryantal’ albümleriyle tanınan grup, dünyanın önde gelen birçok festivalinde sahne aldı, filmler için müzikler besteledi.

Grup son olarak kariyerinin 25’inci yılını 2020’de yayınlanan ‘Hayvan Gibi’ albümüyle kutladı. Kariyerlerine 12 albüm ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler sığdıran BaBa Zula, şimdi de Federico Linossi imzalı ‘İtalyan Rock Müziği Öyküleri ve Haberleri’ kitabında da yer alıyor. Grup, İtalya’ya da yabancı değil. Daha önce ülkede sahne aldı, çeşitli grupların bir araya geldiği derleme albümlerde İtalyan müzikseverlerle buluştu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BaBa ZuLa (@babazula)

Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi şekilde temsil eden ilginç bir bağlantı

‘Bir Sana Bir de Bana’ başlıklı yazıda BaBa Zula ‘Grup, İstanbul kültür sahnesinin en büyüleyici ve avangart ifadelerinden biri. Şarkıları İslam, şamanizm, çingene kültürü ve modern ritimlerden yola çıkarak geleneksel Ortadoğu müziği, elektronik, dub, psikedelik ipuçları, 70’ler rock dolu… Sonuç, Doğu ile Batı arasında şehir ruhunu en iyi şekilde temsil eden ilginç bir bağlantı” ifadeleriyle tanıtılıyor.

Grup, kitapta yer aldıkları duyurusunu hem Instagram hesaplarından hem de Murat Ertel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bu arada bir de konser duyurusu: BaBa Zula, 22 Temmuz Cumartesi akşamı Kadıköy The Wall’da sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Caz vapuru yandan çarklıİstanbul Caz Festivali Günlüğü: Caz vapuru yandan çarklı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.