Fransa’da 15. etap Wout Poels’un zaferiyle bitti

Fransa Bisiklet Turu’nda Les Gets Les Portes du Soleil ile Saint-Gervais Mont-Blanc kayak merkezleri arasındaki 179 kilometrelik 15. etabı Bahrain Victorious takımından Wout Poels kazandı.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fransa Bisiklet Turu'nda 15. etap geride kaldı.

110.’su düzenlenen yol bisikletinin en prestijli organizasyonu Fransa Bisiklet Turu’nda 15. etap geride kaldı. Les Gets Les Portes du Soleil ile Saint-Gervais Mont-Blanc kayak merkezleri arasındaki 179 kilometrelik etabı Bahrain Victorious takımından Wout Poels kazandı. Poels, 4 saat 40 dakika 45 saniye sonunda zafere ulaştı.

Poels’u Jumbo-Visma’dan Wout van Aert ikinci olarak takip ederken TotalEnergies takımından Mathieu Burgaudeau üçüncü oldu.

Portes du Soleil'in kralı CanoPortes du Soleil’in kralı Cano

Günün dikkat çeken olayıysa turu yol kenarından takip eden bir taraftarın fotoğraf çekmek isterken 20 sporcunun karıştığı bir kazaya neden olmasıydı.

Genel klasmanda son şampiyon Danimarkalı Jumbo-Visma sporcusu Jonas Vingegaard 62 saat 34 dakika ve 17 saniyelik derecesiyle zirvede kalmayı başardı. Vingegaard’ı Emirates takımından Sloven Tadej Pogacar 10 saniye geriden takip etti. Tura bugün ara verilecek ve yarın Passy ile Combloux arasındaki etapla devam edilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.