Cezayı kabullenemeyince bisikletinden oldu

Antalya'da bir kadına trafik polisleri kask takmadığı için ceza kesti. Ancak kadın aracının elektrikli bisiklet olduğunu ve kask takmamanın cezası olmadığını söyledi. Polislerle yaşadığı uzun süreli gerginlik sonrası kadının bisikleti yediemin otoparkına çekildi.

Gündem 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde trafik uygulaması yapan polisler, Antalya Caddesi üzerinde motosiklet, elektrikli bisiklet ve elektrikli skuterleri denetledi. Ancak ekipler kask takmadığı için ceza uyguladığı Nazgül T. ile tartıştı. Nazgül T., kullandığı aracın elektrikli bisiklet olduğunu, kask takma zorunluluğu olmadığını iddia etti. Trafik polisi ise elektrikli bisiklet bile olsa kask takılmasının zorunlu olduğunu söylese de kadın, bunu kabul etmedi. Trafik ekiplerinin cezai işlem uyguladığı sırada yoldan geçen motosikletlerin neden durdurulmadığını, onlara neden ceza uygulanmadığını ısrarla soran kadına cevap veren trafik polisi, “Hanımefendi bırakırsanız biz işimizi yapacağız. Siz bizi böyle uğraştırırsanız diğer araçları denetlememiz mümkün olmayacak” dedi.

Cezayı aldı geri geldi

437 lira ceza işlemi uygulanan kadın, makbuzunu alıp olay yerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra cezanın yanlış yazıldığını belirterek geri geldi. Trafik ekiplerini yeniden uğraştıran kadın, olay yerine çağrılan asayiş ekipleri tarafından uyarıldı. Trafik polisi, kadının elektrikli bisikleti için fatura ve uygunluk belgesi ibraz edememesi nedeniyle aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çektirdi. Bu arada görüntü alan kamerayı fark eden yabancı uyruklu kadın kameraya dönerek “Bunlar artistlik yapıyorlar” şeklinde konuştu. Gerginlik, motosikletin çekilmesi, kadının da olay yerinden ayrılmasıyla normale döndü.

Gelire göre cezanın sonucu: Hız sınırını aşan adama 121 bin euro trafik cezasıGelire göre cezanın sonucu: Hız sınırını aşan adama 121 bin euro trafik cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.