Dünyanın 1 numarası Alcaraz’ın yolu Antalya’dan geçti!

Wimbledon'da Novak Djokovic'i mağlup ederek Wimbledon'da zafere ulaşan İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, 3 yıl önce katıldığı M15 Antalya turnuvasında finalde kaybetmişti.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Carlos Alcaraz, 3 yıl önce Antalya'da Macar Zsombor Piros'a kaybederek turnuvada ikinci oldu.

Wimbledon’un tek erkekler finalinde 20 yaşındaki İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, SırpNovak Djokovic’i 3-2’lik setlerle mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Dünyanın 1 numarası olan Carlos Alcaraz, 3 yıl önce dünyanın çeşitli bölgelerine giderek puanını arttırmaya çalışan bir tenisçiydi. Alacaraz’ın yolu Antalya’da yapılan M15 turnuvasına da düşmüştü.

Alcaraz, Djokovic'i geçti kariyerinde ilki başardı: Wimbledon şampiyonu!Alcaraz, Djokovic’i geçti kariyerinde ilki başardı: Wimbledon şampiyonu!

Temmuz 2020’de yapılan turnuvada İspanyol tenisçi, sırasıyla Avusturyalı Sandro Kopp, Fransız Tristan Meraut, Rus Timofey Skatov ve Bulgar Alexander Lazarov’u 2-0 yenerek finale yükseldi. Alcaraz, Macar Zsombor Piros karşısında ilk seti almasına karşın sahadan 2-1 yenik ayrıldı ve turnuvanın ikincisi oldu. 3 yıl önce Antalya’da puan toplama çabası ile göze çarpan Carlos Alcaraz günümüzde ise WTA tek erkekler sıralamasında 7675 puan ile zirvede yer alıyor.

Alcaraz, 5 set sonunda Novak Djokovic’i yenerek Wimbledon’da şampiyonluğa ulaştı.

Novak Djokovic’ten Alcaraz’a övgü

Final maçı öncesi “Bir numarayı yenmeden asla bir numara olamazsın” diyen Novak Djokovic ise kaybettiği şampiyonluğun ardından rakibine hakkını verdi. İngiliz basınına konuşan 36 yaşındaki Djokovic, “Alcaraz’ın adını, tenis dünyası uzun yıllar duyacak. Ben ise daha ne kadar bu seviyede kalabilirim, bilmiyorum. Daha önce birbirimizle üç maça çıktık ve hepsi de birbirine yakın geçti. ABD Açık’ta da umarım karşılaşırız” dedi. Rakibinin, toprağın ardından çim kortta da kendini kanıtladığını söyleyen Djokovic, şöyle konuştu: “Çim korta bu kadar çabuk alışmasını ve büyük başarılara ulaşmasını beklemiyordum. Artık dünyanın en iyisi olduğunu, şüphesiz kanıtladı. Her tip kortta harika maçlar çıkarıyor ve bugün geldiği yeri fazlasıyla hak ediyor.”

Peri masalında mutlu son! Marketa Vondrousova Wimbledon'da tarih yazdıPeri masalında mutlu son! Marketa Vondrousova Wimbledon’da tarih yazdı

Djokovic, tenis tarihinin son 20 yılına damga vuran kendisinin yanı sıra Nadal ve Federer’deki en iyi özelliklerin, Alcaraz’da toplandığı yönündeki değerlendirmeye de katıldığını belirterek “20 yaşında birine göre, zihinsel direnci ve olgunluğu çok etkileyici. İspanyol boğası gibi mücadeleci ruhu ve yıpratıcı defansı, yıllar içinde sadece Rafa da gördüm. Kesme ‘backhand’ vuruşları ise benimkine çok benziyor. İki elle topa backhand vururken defans yapabilmek, benim yıllar içinde geliştirdiğim bir şeydi. Ama onda, şimdiden var. Tekniği ise Roger’e yakın. Dürüst olmam gerekirse, onun gibi birisiyle hiç oynamadım. Roger ve Rafa’nın belirli güçlü ve zayıf yanları vardır. Carlos ise komple bir oyuncu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.