Şimşek, ABD Hazine Bakanı Yellen’e Türkiye’nin ekonomik görünümünü anlatmış

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hindistan'daki
45 dakikalık toplantıda Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve politika yönünü görüşmüşler.

Ekonomi 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in, ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüşmesine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

Hindistan’da düzenlenen G20 toplantılarında Türkiye’yi temsil eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, buradaki temasları kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Ülkelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası gibi kuruluşlardan borçlanma sürecinde önemli ağırlığa sahip bulunan  ABD Hazine Bakanı Yellen ile 45 dakika süren görüşmeye Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Yellen’ın, Şimşek ve Erkan ile Türkiye’nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü aktarıldı. Bakanlığın açıklamasında, görüşmede ayrıca, küresel ekonomik sorunları ele almak ve iki ülke ekonomisinde refahı artırmak için Türkiye ve ABD’nin G20’de dahil nasıl birlikte çalışabileceğinin ele alındığı kaydedildi.

Pakistan, IMF ile anlaşıp 'Allah'a şükürler olsun' diyerek duyurduPakistan, IMF ile anlaşıp ‘Allah’a şükürler olsun’ diyerek duyurdu

Dünya Bankası ve EBRD ile de görüştü

Bakan Şimşek, Hindistan’da düzenlenen G20 toplantılarında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, görüşme trafiğini sürdürdü. Dünya Bankası’nın çiçeği burnunda  Başkanı Ajay Banga ile bir araya gelen Şimşek, Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Lawrence Wong ile de görüştü. Şimşek, AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Komiseri Paolo Gentiloni ile bir araya geldi.

Ekonomide çöküş korkusu: Acemoğlu, Fitch ve EBRD çok karamsarEkonomide çöküş korkusu: Acemoğlu, Fitch ve EBRD çok karamsar

Türkiye’de 2009 yılından bu yana toplamda 17 milyar euro yatırımı bulunan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile de görüşen Şimşek, Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile de toplantı yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek görüşme trafiğiyle ilgili ‘çok verimli görüşmeler yaptık’  diyerek gelişmeleri sosyal medyada paylaştığı mesajla duyurdu:

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.