Tyler Dorsey’nin babasından çıkan iddialara yanıt: Ailevi meseleler var

Yunanistan Milli Takım koçu Dimitris Itoudis'in bu yaz düzenlenecek Dünya Kupası için devşirme oyuncu tercihini Tyler Dorsey'den yana değil, Thomas Walkup'tan yana kullanacağı haberleri çıkmıtşı. Baba Dorsey iddialara yanıt verdi.

Spor 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dorsey'nin babasından gerginlik iddiasına yanıt.

Yunan basını, geçtiğimiz günlerde Tyler Dorsey’nin bu yaz Filipinler, Endonezya ve Japonya ortaklığında düzenlenecek Basketbol Dünya Kupası’nda Yunanistan kadrosuna seçilmeyeceği haberleri yapmıştı. Habere göre aynı zamanda Fenerbahçe’nin de koçu olan Dimitris Itoudis’in kadrodaki devşirme oyuncu tercihini Tyler Dorsey yerine Olympiacos’un gardı Thomas Walkup’tan yana kullanacağı belirtilmişti.

Söz konusu haberler Itoudis ve Dorsey arasında olduğu söylenen gerginliğin bir başka boyutunun ortaya çıktığı şeklinde yorumlandı. Ancak Tyler’ın babası Jerrid, Eurohoops’a yaptığı açıklamayla duruma açıklık getirdi. Baba Dorsey “Tyler, Yunanistan Milli Takımı’nda devşirme oyuncu olarak koçu Dimitris Itoudis’in ilk tercihiydi. Buna karşın bazı ailevi nedenlerden dolayı Tyler, bu yaz Dünya Kupası’nda olamayacak” ifadelerini kullandı.

Tyler Dorsey – Dimitris Itoudis gerginliğinde yeni perdeTyler Dorsey – Dimitris Itoudis gerginliğinde yeni perde

Dorsey geçen sezonun sonunda Süper Lig yarı final serisinin hiçbir maçında Itoudis tarafından 5 yabancıdan biri olarak tercih edilmemişti. Bu durum da oyuncu ve koç arasında bir gerginliğin olduğuna yorulmuştu.

Calathes de gitmiyor

Itoudis’in Tyler Dorsey gibi bir skorer yerine Walkup gibi bir garda gitmesinin nedenlerinden biri dün ortaya çıktı. Dorsey’nin ailevi sorunlarının yanı sıra Yunanistan, kadroda fizikli garda ihtiyaç duyacak. Bunun sebebiyse Fenerbahçe forması giyen Yunan gard Nick Calathes’in Dünya Kupası’na katılmayacağını açıklaması. Calathes, kendi talebi doğrultusunda aldığı bu kararı Itoudis’e iletti.

EuroLeague'de fikstür açıklandı: Fenerbahçe İstanbul'da, Efes Barcelona'da sezonu açıyorEuroLeague’de fikstür açıklandı: Fenerbahçe İstanbul’da, Efes Barcelona’da sezonu açıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.