Beşiktaş hem sahada hem transferde 2-1

Beşiktaş. hazırlık maçında Strasbourg'u Vincent Aboubakar'ın golleriyle 2-1 yendi. Maç bittikten sonra Amarte ve Jean Onana transferi açıklanırken sakat olduğu belirlenen Lyanco direkten döndü.

Spor 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

2023-24 sezonu hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta Almanya kampı sürüyor. Kampta hazırlık maçlarını da sürdüren Beşiktaş, Strasbourg’la karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar maça daha iyi başladı. Vincent Aboubakar 10. dakikada beraberliği bozan golü attı. 21. dakikada yeniden sahneye çıkan Aboubakar, durumu 2-0’a getirdi. Fransız ekibi bu gollere 25. dakikada Dion Sahi ile cevap verdi. Toplamda 19 oyuncunun süre aldığı Beşiktaş, maçın geri kalanında daha fazla pozisyona giren taraftı. Ancak 90 dakikanın sonuna kadar başka gol olmadı ve mücadele 2-1 siyah-beyazlıların üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli olduFenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu

“Bugün 1 alan yarın 10 alır”

Şenol Güneş maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güneş an itibarıyla elinde bulunan kadroyla alakalı “10 üzerinden kaç puan verirsiniz?” şeklinde gelen soruya “Öğretmenliği bıraktığım için not vermiyorum. Hepsini seviyorum. Bugün 1 alan yarın 10 alır, 1’in yanına 0 koyarsan 10 olur. Ters koyarsan 01 olur…” diyerek yanıt verdi.

Güneş, Lyanco’yu transfer etmek isteme sebebi olarak Afrikalı olmamasını etken olarak gösterdi. Tecrübeli teknik direktör buna yönelik transfer çalışmalarının sürdüğünü belirtti ve sezon ortasında Afrika Uluslar Kupası’na fazla oyuncu göndermemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Zaha’nın eşi: Arkadaşlarıma ve aileme mesaj atmayı bırakınZaha’nın eşi: Arkadaşlarıma ve aileme mesaj atmayı bırakın

Şenol Güneş: Oyuncularımı seviyorum

Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş, RC Strasbourg maçından sonra takımının Almanya kampını değerlendirdi. İlk resmi maçlarını 27 Temmuz’da oynayacaklarını belirten Güneş, “Savunmada, hücumda, blokların uyumunda iyiyiz. Gereksiz top kayıplarımız var. Hücumda daha da zenginleşeceğiz. Eldeki oyuncularımızla neler yapabileceğimizi gördük. Kendi içimizde alternatifler üretip yeterli olmadığında düşündüğümüz oyuncuları takıma monte etmek istiyoruz. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Oyuncuların niyeti iyiydi. Oyuncularımı seviyorum” dedi.

Güneş konuşmasına şöyle devam etti: “Ghezzal’ın sakatlığı ciddi değil. Fiziksel olarak tamamen hazır olması gerekiyor. Kendisi için dinlenmenin daha yararlı olacağını düşündük. Hasic’in de halsizliği vardı. Montero en iyi çalışan oyuncularımdan bir tanesi.”

Beşiktaş Teknik Direktörü, yönetim kurulunun transferlerle ilgili gayret gösterdiğini vurgulayarak “Takımımıza ve maddi durumumuza uyum sağlayacak oyuncularla yarış yapacağız. Orta saha ve hücuma oyuncu almamız gerekiyor. Birçok kulvarda yarışacağız. Türk oyuncularımızın durumlarına bakacağız. Sonunda en iyisi olacaktır. Başkanımız takımın iyi olması için uğraşıyor. Bazen çok harcayıp başarısız da olabiliriz. Bazı mevkilerde iyiyiz. Hem hücuma dönük orta saha hem de kenar oyuncusu takımı zenginleştirir. Herkes takımın bir parçası olacak ve başarı için her şeyi ortaya koyacak. O ruh olmadan başarı gelmez. İnancımız ve gücümüz var” diye konuştu.

Büyükekşi'den Çebi'ye mektup var: Bunlara itibar etmeyelimBüyükekşi’den Çebi’ye mektup var: Bunlara itibar etmeyelim

“Gelmek isteyen Türk oyuncular var”

Güneş sözlerini şöyle bitirdi: “Muleka’dan memnunum ama daha da iyi olmalı. Biz dışarıdan oyuncu almak istemiyoruz, eldekiler iyi olsun istiyoruz. Adaptasyon olmazsa eksikleri değerlendireceğiz. Kadromuzu en iyi şekilde on sekiz yapabilirsek gençlerle yirmi beş, o zaman maraton daha kolay olur. Aksi halde çaresizlik olur. Para verip oyuncu alabilirsin ama oyuncuya ödeme yapamadığında ligi kaybedersin. Anlık hareket etmemek lazım. Afrika Kupası’na gidecek oyuncuların yerini eldeki Türk oyuncularla ya da Afrikalı olmayan oyuncularla tamamlamak istiyoruz. Gelmek isteyen ya da gitmek isteyen Türk oyuncular var. Değerlendirme yapacağız.”

Daniel Amartey Beşiktaş’ta

Güneş’in açıklamasından sonra Beşiktaş’tan art arda transfer haberleri geldi. Siyah beyazlılar önce bonservisi elinde olan Ganalı savunma oyuncusu Daniel Amartey’i kadrosuna kattı. Beşiktaş’ın açıklamasında, sözleşmenin süresine dair bilgiye yer verilmezken 28 yaşındaki futbolcu son olarak İngiliz ekibi Leicester City’de forma giymişti.

Jean Onana imzayı attı

Beşiktaş’ın ikinci transfer duyurusu Lens’te forma giyen Jean Onana için geldi. Kartal, Kamerunlu önlibero ile 4 yıllık anlaşma sağladı.  Bu transfer için Lens’e 4 milyon 37 bin 500 euro  ödenecek. 23 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon 26 resmi müsabakada görev aldı. Skor katkısı üretemeyen Onana, 4 mücadelede sarı kart gördü.

Transferde durum: 2-1 Lyanco iptal oldu

Beşiktaş’ın transfer için İstanbul’a getirdiği Brezilyalı stoper Lyanco’nun sağlık kontrollerini geçemedi. Bunun üzerine 26 yaşındaki oyuncunun transferi iptal oldu. oyuncu Southampton’a geri döndü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.