Beşiktaş zincirlerini Serdar Topraktepe’yle kırdı

Fernando Santos yerine Serdar Topraktepe'yi göreve getiren Beşiktaş sakatlıklar nedeniyle çok eksik çıktığı maçta Ankaragücü'nü 2-0 yendi. Kartal'ın beş maçlık kazanamama serisi son buldu.

Spor 19 Nisan 2024
159 gün sonra gol sevinci yaşayan Muleka'yı ilk kutlayan kaptan Necip Uysal oldu.

Teknik direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş’ta ikinci Serdar Topraktepe dönemi Ankaragücü karşılaşmasıyla resmen başladı. Beş haftadır üç puana hasret olan siyah-beyazlılarda dokuz futbolcu, çeşitli nedenlerle Ankaragücü maçının kadrosuna dahil edilmedi. Mert Günok, Colley, Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Onur Bulut, Salih Uçan, Tayfur Bingöl, Ante Rebic ve Semih Kılıçsoy, sakatlıkları ve hazır olmadıkları gerekçesiyle kadroda yer almadı. Siyah-beyazlı ekipte Umut Meraş, doğum yapmak üzere hastaneye kaldırılan eşi Merve Meraş’ın yanında olmak için teknik heyetten izin aldı. Sabah saatlerinde tesislerinden ayrılan Meraş, mücadele kadrosuna dahil edilmedi. Umut Meraş’ın yerine sol uyluk üst bölgesinde yüksek risk saptanan Serkan Emrecan Terzi, kendisinin talebi, teknik heyetin de uygun görmesiyle Ankaragücü maçının kadrosuna dahil oldu.

Türkiye Kupası’nda da birbirine rakip olan iki takımın mücadelesinde Serdar Topraktepe; Samsunspor maçında 11’de bulunan Mert Günok, Colley, Zaynutdinov ve Semih Kılıçsoy’un yerine Ersin Destanoğlu, Worrall, Serkan Emrecan Terzi ve Al-Musrati’ye görev verdi. Beşiktaş’ta ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Al-Musrati, dört maç sonra ilk 11’de görev yaptı. Ayrıca İngiliz stoper Worrall da iki maçlık aranın ardından 11’e döndü. Savunmacı, geçtiğimiz hafta Samsunspor maçının 21 kişilik kadrosuna dahil edilmemişti. Başkent ekibindeyse teknik direktör Emre Belözoğlu, sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı. Belözoğlu, bu sezon sarı kart cezası gerekçesiyle sezonun ilk yarısında Antalyaspor ile yapılan müsabakada da takımının başında sahaya çıkamamıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında karşılaşmayı çocuklarla izledi. Bakan Tekin, Tüpraş Stadı’ndaki maçta çocukları Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat’la birlikte ağırladı.

Beşiktaş iyi bir oyunla üç puanı aldı.

Serdar Topraktepe’nin futbolcuları istediği yerde oynatması sonucunu verdi. Eksiklere rağmen maça iyi başlayan Beşiktaş oldu. 10’da, Muçi, sağ kanattan bindiren Rashica’nın önüne pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Rashica’nın sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak az farkla direk dibinden auta çıktı. 13’te siyah beyazlılar yine gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Rashica altıpas önüne ortasını yaptı, Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda top yan direğe çarpıp kornere çıktı.

18’de Kartal beklediği golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Gedson, ceza yayı önünde boş pozisyondaki Muçi’ye pasını attı. Muçi sol ayakla gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı. Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen 23 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş formasıyla üçüncü kez gol sevinci yaşadı. Arnavut futbolcu, ligde İstanbulspor ve Antalyaspor ile oynanan maçlarda da birer gol atmıştı.

Siyah beyazlılar 22’de farkı ikiye çıkarmaya yaklaştı. Gedson Fernandes, çok sert vurdu, kaleci Bahadır sağına uzanıp topu kornere çeldi. Bu dakikadan sonra Ankaragücü oyunda dengeyi sağladı ve tehlikeli gelmeye başladı. 39’da Morutan’ın arka direğe yaptığı ortada top yan direğe çarptı ve altıpas önüne açıldı. Boşta kalan topa Efkan kafayı vurdu, kale çizgisi önünde Svensson golü önledi.
İlk yarının bitmesine iki dakika kala korkulan oldu. Karşılaşmadan önce riski olmasına karşın oynatıldığı duyrulan Beşiktaşlı Serkan Emrecan Terzi sakatlandı. Futbolcu oyundan çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine yine sakatlıklardan çok çeken Tayyip Talha Sunuç girdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. 57’de ev sahibi gole yaklaştı. Ghezzal’ın Ankaragücü ceza sahası önünde sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. 67’de Beşiktaş farkı ikiye yükseltti. Rashica’nın sol kanattan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Muleka topa kafayı vurdu, yan direğe çarpan top ağlara gitti. Muleka, bu sezon ligde üçüncü golünü attı. 5 Kasım 2023’te Antalyaspor ve 12 Kasım 2023’te Başakşehir ile yapılan maçlarda birer gol atan Muleka, uzun süren gol sessizliğini bozdu. Demokratik Kongolu futbolcu, Ankaragücü karşılaşmasında fileleri havalandırarak 159 gün sonra gol sevinci yaşadı. 72’de sol kanattan hızlı gelişen Ankaragücü atağında Sowe, ceza yayı önündeki Morutan’a pasını attı. Morutan’ın gelişene sert şutunda kaleci Ersin iki hamlede topu kontrol etti. Beşiktaş, karşılaşmayı 2-0 galip tamamladı.

Maç 2-0 biterken taraftarlara galibiyet üçlüsünü ilk golü atan Muçi çektirdi. Siyah beyazlılar, Ankaragücü galibetiyle puanını 51’e yükseltti ve haftayı dördüncü bitirmeyi garantiledi. 25 Şubat’ta İstanbulspor galibiyetinden beri beş maçlık üç puan özlemi de başkent ekibi karşısında bitti.Ankaragücü ise 37 puanda kaldı. İki takım hafta içi Türkiye Kupası yarı finalinde bir kez daha oynayacak.

Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok

Beşiktaş’ta Jonas Svensson, Ankaragücü karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.Norveçli sağ bek, Fenerbahçe ile deplasmanda yapılacak derbide forma giyemeyecek.

Muçi gol sevincini teknik direktör Serdar Topraktepe ile birlikte yaşadı.

Serdar Topraktepe: Hedefimiz Türkiye Kupası

Beşiktaş, teknik sorumlu Serdar Topraktepe yönetiminde çıktığı dördüncü karşılaşmada üçüncü galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Topraktepe yönetiminde oynadığı müsabakalarda Rizespor’u 4-0, AHatayspor’u 2-1 yenerken, Kasımpaşa’ya ise 3-1 mağlup olmuştu. Ankaragücü karşılaşmasını değerlendiren Serdar Topraktepe, “Bu galibiyete bütün camianın, futbolcularımızın ihtiyacı vardı. Futbolcularımız bugün karakter ortaya koydu. Galibiyeti aldığımız için sevinçliyiz. Sadece birlik beraberlik ve futbolcularımızın iyi olduğunu hissettirmeye çalıştım. Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu, bu formaya layık olduklarına inandırdım. Onlar da formaya layık şekilde mücadele ettiler. Benim için en önemlisi mücadeleydi. Türkiye Kupası daha zor olacak. Bunun için hazırlanacağız. Hedefimiz Türkiye Kupası. İnşallah o maça iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Beşiktaş’ın Arnavut futbolcusu Muçi, iyibir performans sergiledi.

İlk golü atan Muçi ise şöyle konuştu: “Biz iyi bir takımız. Kolay gol yeme sıkıntısı yaşıyorduk. Bugün gol yemedik, bu önemli bir konu. Taraftarımızın önünde önemli bir üç puan kazandık. Önümüzde tekrar aynı rakiple önemli bir maç var. Geçmişi unutup, önümüze bakıp, en iyisini yapmaya çalışacağız. Bugün oynadığım pozisyon hücumda ve savunmada elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım. Takım olarak koştuk, mücadele ettik. Bu standardı korumalıyız. Sezon sonuna kadar aynı şekilde devam etmeliyiz. Taraftar ilk geldiğim günden beri çok büyük destek gösteriyor. Onlara daha fazlasını vermek için çalışıyoruz. Hem onları hem kendimizi mutlu etmek için bütün maçları kazanmaya çalışacağız.”
İngiliz futbolcu Worrall, “İyi performans gösterdik. Ön alanda baskımız daha netti. İki gol attık. Fırsatları değerlendirebilseydik dört ya da beş olurdu. Bu konu benim için bisiklet sürmeye benziyor. Kendimi zinde tutmaya çalışıyorum. Profesyonelce çalışıyorum. Fırsat bulmaya çalışıyorum. Hedeflerimiz ligi mümkün olan en üst sırada bitirmek ve kupayı kazanmak. Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyorum” diye konuştu.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçının tarihi ve saati belli olduFenerbahçe-Beşiktaş maçının tarihi ve saati belli oldu

Cihan Ünal: Oyunu kazandık, skoru alamadık

Emre Belözoğlu’nun cezası nedeniyle açıklama yapan yardımcı antrenör Cihan Ünal şöyle konuştu: “Buraya oynamaya geldik. Maç planladığımız gibi geçti. Oyunun doğru anlarını oynamak çok önemliydi. O anlarda gerekli reaksiyonu gösteremedik. Rakibimiz bir geçiş hücumundan, bir de duran toptan golü buldu. Burada Beşiktaş’la oynamak kolay değil. Pozisyonlara girdik. Ancak değerlendiremedik. Değerlendiren taraf Beşiktaş oldu, tebrik ediyoruz. Bu maç özelinde gerekli dersleri çıkaracağız. Beşiktaş’la içeride ve dışarıda olmak üzere iki maçımız var. Bu maçı iyi analiz edeceğiz. Dersimize daha çok çalışacağız. Bizim bir hedefimiz var. Bu kupada Beşiktaş’ı eleyip finale çıkmayı istiyoruz. İnşallah çalışmalarımız karşılığını verir ve finale çıkan taraf biz oluruz. Beşiktaş’a önde baskı yaptık. Gollerin birini geçişten yedik. Bir tanesini de duran toptan yedik. Planlarımızın yüzde 70’i tuttu. Oyunu kazandık ancak skoru alamadık. Bu da mağlup olmamıza neden oldu.”

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos'a veda ettiBeşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos’a veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.