Galatasaray’ın stadyum toplantısında gündem Fenerbahçe’nin 5 yıldızı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetici Erden Timur, Galatasaray Stadı'na Rams Park isminin verildiğini açıkladıkları toplantıda Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması isteğine büyük tepki gösterdi.

Spor 22 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dursun Özbek ve Erden Timur'un hedefinde Fenerbahçe vardı.

Galatasaray, RAMS Global ile 5 yıllık stat isim sponsorluk anlaşması imzaladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ve RAMS Türkiye CEO’su Devran Bülbül katıldı. Sarı-kırmızılı kulüp bu anlaşma ile 213 milyon 600 bin TL gelir elde edecek.

Galatasaray’ın stadına RAMS Park tabelası asıldı.

Dursun Özbek: Merdivene ceza kesen kurum gereğini yapmalıydı

Galatasaray’ın yeni stat isim sponsorluğu imza töreni sonrasında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek’e Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası seremonimisine 5 yıldızlı forma ile çıkmalarından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve bu konudaki kararın verilmemesi soruldu.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluk polemiğinde yeni perde: Milattan önceki şampiyonluklar...Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 1959 öncesi şampiyonluk polemiğinde yeni perde: Milattan önceki şampiyonluklar…

Dursun Özbek, “Bir kupa seremonisinde yönetmeliklerin söylediği şekilde değil de federasyona meydan okurcasına kendi bildikleri uygun forma ile çıkmalarını herkesin yadırgadığını düşünüyorum. Bunun cevabını federasyon sessiz kalarak vermiş olamaz. Yönetmeliklere karşı gelen takımları, kişileri ayıramazsınız. Merdivene ceza kesen kurum bu konuda da gereğini yapmalıydı. Hala ona davet ediyoruz. Yönetmelikte ne yazıyorsa onu uygula” dedi.

Fikstür kulisleri: Trendyol'un neden sponsor olduğu içkisiz masadaki fiskosta ortaya çıktıFikstür kulisleri: Trendyol’un neden sponsor olduğu içkisiz masadaki fiskosta ortaya çıktı

Erden Timur: Hukuk tanımamazlık var

Erden Timur ise sarı-lacivertlilerin kupa maçına 5 yıldızlı forma ile çıkmaları ile ilgili şöyle konuştu: “Hukuk net bir kavramdır. Burada çok net bir kurala aykırılık var. Şu anki kural çok net. Bunun uygulanmaması hukuksuzluktur. Hukuk tanımamak, insan tanımamak demektir. İnsanlığı tanımayanlarla her türlü mücadelemiz devam edecek. Haksızlığa boyun veririz. Hukuksuzluğun basit hale getirilmesi ülkeye, memlekete, geleceğimize çok büyük zarar verir. Kendi şımarıklıkları için topluma bu kadar zarar vermeyi göze alanlar, kaygıları ve korkuları nedeniyle bu kadar topluma zarar verecek insanların da önüne geçeceğiz. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz.”

Kulüpler Birliği Ali Koç’la ‘Devam’ dediKulüpler Birliği Ali Koç’la ‘Devam’ dedi

“Icardi 15 gün gecikecek”

Bitmesini bekledikleri transferler olduğunu ifade eden Timur, “Bu sene geçen seneye göre bambaşka. Planımızdaki yegane değişiklik, zorunluktan ötürü Icardi konusu oldu. Icardi için tutulan uçak oraya gitmişti. 14-15 günlük gecikme olacak. O da Icardi açısından çok haklı bir gecikme. En önemli şey sağlık konusu. Diğer konusular devam ediyor. Bu sene Avrupa’da ve Türkiye’de çok büyük hedefleri olan kadro oluşturacağız. Bu kadar erken ön eleme oynanan dönem olmadı. İlk defa Türkiye, sportif başarısızlık dolayısıyla bu kadar erken oynuyor” dedi. Timur ayrıca Avusturyalı futbolcu Marcel Sabitzer ile ilgili girişmelerinin olmadığını belirtti.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk rakibi ZalgirisGalatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk rakibi Zalgiris

Türk Dünyası Turnuvası düzenlenecek

Türk Dünyası Turnuvası düzenleyeceklerini söyleyen Erden Timur, “Her sene bunu gelenekselleştirmek istiyoruz. Türki oyuncusu konusunun öncüsü Galatasaray’dır. Bizim soy bağımız var. Soy bağımız olan ülkelerle bir araya gelinmesi spor anlamında çok kolaylaştırıcı. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu tür iş birliklerini geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.