Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk rakibi Zalgiris

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki rakibi Litvanya takımı Zalgiris oldu. Zalgiris, ilk tur ikinci maçında rakibi Struga’yı 0-0’ın rövanşında 2-1 mağlup ederek 2. tur vizesi aldı.

Spor 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın ilk rakibi Zalgiris.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi yolunda oynayacağı 3 eleme turundan ilkinde rakibi belli oldu. 1. ön eleme turu maçlarının ilkinde rakibi Struga ile 0-0 beraber kalan Litvanya ekibi Zalgiris, rövanş maçında sahadan 2-1 galip ayrıldı ve adını 2. tura yazdırarak Galatasaray’ın rakibi oldu.

İkinci maçı Struga deplasmanında oynayan Zalgiris, 76. dakikada 1-0 geri düştü. Ancak 78’de Kendysh ve 84’te Radic’in (kendi kalesine) golleriyle maçtan 2-1 galip ayrılan Litvanya ekibi 2. tur vizesi aldı. Galatasaray Zalgiris’e karşı ilk maçını 26 Temmuz tarihinde deplasmanda, 2 Ağustos tarihinde sahasında oynayacak.

Son şampiyon sezonu Kayseri’de açıyor! Galatasaray'ın fikstürüSon şampiyon sezonu Kayseri’de açıyor! Galatasaray’ın fikstürü

Buruk: Aramızdaki kalite farkının önemi yok

Avusturya kampındaki Sturm Graz maçının ardından konuşan Okan Buruk, Zalgiris eşleşmesiyle alakalı olarak “Bu bir eleme maçı. Herkes yüzde 100’nü verecek. Sentetik bir sahada oynayacağız. Bizim için değişik olacak. Bunun için hazırlıklarımızı yapacağız. İlk maç deplasman, ikinci maç sahamızda. Bu durumu taraftarımızla kullanmaya çalışacağız. İsteğimiz ilk maçta deplasmanda kazanmak. Hiçbir maç kolay değil. Aramızdaki kadro farkı olursa olsun bunun hiç önemi yok. Orada en iyimizi yapmaya çalışacağız.” sözlerini söyledi.

Galatasaray Avusturya’da mağlupGalatasaray Avusturya’da mağlup

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.