Galatasaray Manchester United karşısında ‘dalya’ deme peşinde

Son olarak Süper Lig’de Alanyaspor’u 4-0’la geçen Galatasaray, şayet çarşamba akşamı Manchester United karşısında bir gol daha bulursa takvim yılı içindeki 100. golüne ulaşacak.

Spor 27 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray takvim yılında 100 golü bulmaya 1 gol uzakta.

Süper Lig’in son şampiyonu, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun ilk 4 maç itibarıyla 4 puanla 3. sıradaki ekibi Galatasaray, hücum anlamında son derece verimli bir takvim yılını geride bırakacak.

Galatasaray yılın son milli arasından 4 gollü Alanyaspor galibiyetiyle döndü. Sarı-kırmızılılar böylelikle 1 Ocak-25 Kasım tarihleri arasında çıktığı 44. resmi maçta 99. golüne ulaştı. Yılın bitimine kadar 7 resmi maç yapacak Galatasaray, bir gol daha bulması durumunda “dalya” diyecek.

Icardi yine ön planda

Galatasaray’ın attığı 99 golün 35’i Mauro Icardi’den geldi. Arjantinli isme 23 diğer oyuncu eşlik etti. Bu 23 oyuncudan en golcüsü 9’la Kerem Aktürkoğlu oldu. Dries Mertens 8 gol attı.

Galatasaray’ın golcüsü Alanya karşısında da ağları sarstı.

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon Süper Lig’de hükmen kazandığı maçlardaki 6 gol istatistiklerdeki yerini almazken gol dağılımı şöyle oldu:

Futbolcu              Gol sayısı

Mauro Icardi      35

Kerem Aktürkoğlu           9

Dries Mertens   8

Wilfried Zaha     6

Serigo Oliveira, Nicolo Zaniolo    5

Abdülkerim Bardakcı, Milot Rashica         4

Halil Dervişoğlu, Sacha Boey, Fredrik Midtsjö, Barış Alper Yılmaz, Bafetimbi Gomis, Juan Mata     2

Angelino, Cedric Bakambu, Tete, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Leo Dubois, Yunus Akgün, Kaan Ayhan   1

Mertens ve Icardi coşuyor, Galatasaray gözdağı veriyorMertens ve Icardi coşuyor, Galatasaray gözdağı veriyor

Galatasaray bu süreçte oynadığı 44 maçta yalnızca 6 kez yenildi. 34 maçı kazanan sarı-kırmızılılar 4 de beraberlik aldı. Bu karşılaşmaların 32’sini Süper Lig’de oynayan takım 27 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 10 mücadelede 6 galibiyet elde eden “Cimbom” ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Galatasaray, Türkiye Kupası’nda yaptığı 2 maçtan ise birer galibiyet ve mağlubiyetle ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.