Erden Timur haberi verdi: Muslera’dan son dans

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un verdiği bilgiye göre Galatasaray kaptanı Fernando Muslera sezon sonu takımdan ayrılıyor.

Spor 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Muslera, Galatasaray'ın son yıllardaki başarısında büyük pay sahibi.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, yıllardır Galatasaray’ın kalesini koruyan Fernando Muslera’nın sezon sonunda takımdan ayrılacağını söyledi. Şampiyonlar Ligi elemesinde sarı kırmızılıların 2-2 berabere kaldığı Zalgiris maçı sonrası Timur, Bloomberg HT’de yayınlanan İşin Aslı programına konuk oldu. Galatasaray’ın kaptanı Uruguaylı Fernando Muslera ile ilgili konuşan Erden Timur, “13 yıldır bu takımda. Galatasaray tarihinin en önemli figürlerinden biri” dedi.

Kanserden kurtuldu, Galatasaraylıların sevgilisi oldu: Jo WilsonKanserden kurtuldu, Galatasaraylıların sevgilisi oldu: Jo Wilson

Sezon sonu Muslera’nın sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Timur şunları söyledi: “Geçen sene de gördük. Bu sene son sene. Her oyuncu yaşı ilerledikçe kendi planlarını yapıyor. Önemli olan ileride onun planlarında birlikte olabilecek misiniz. Vefa, sahiplenme ilişkisini kurabiliyorsanız her şeyi açıkça konuşabiliyorsunuz.”

Muslera’nın Galatasaray kariyeri

2011-12 sezonunun başında Lazio’dan transfer edilen Fernando Muslera, Galatasaray’ın efsaneleri arasına girdi. Sarı kırmızı formayla 457 maça çıkan Muslera, 491 kez topu ağlarından çıkardı. 37 yaşındaki file bekçisi, 161 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Galatasaray turu İstanbul'a bıraktıGalatasaray turu İstanbul’a bıraktı

“25 milyon euro değil 25 milyon TL”

Erden Timur sadece Muslera ddeğil transfler, deprem bölgesi için de açıklamalar yaptı. Yapılan transferlerin sponsporlarla olduğunu söyleyen Galatasaray yöneticisi, ”Kendinizi alkışlatmak için büyük paralara büyük oyuncular almayı haksız buluyorum. Çünkü sonraki 2-3 yönetimin hakkından çalıyorsunuz. Büyük transfer yapabilirsiniz ama sponsor bulacaksınız veya cebinizden vereceksiniz. Başkasının yarınından çalarak değil ” dedi. Şampiyon takımın aldığı paranın düşük olduğunu vurgulayan Timur konuşmasına şöyle devam etti: “Türk futbolunda gelirler düştü. Galatasaray şampiyon olunca 25 milyon TL aldı. İnsanlar 25 milyon euro zannediyor.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Spor Arena (@sporarena)’in paylaştığı bir gönderi

Erden Timur duygulandı

Deprem bölgesinde yaşadıkları hakkında konuşan Erden Timur, göz yaşlarına hakim olamadı. Timur, “Ben 8-10 yıldır söylerim. Kendin çocuğun gibi başkasının çocuğunu düşünür müsün? Ben yapmak isterim. 10 ve 6 yaşında çocuklarım var. Duygulandım, insanın en güzel anları çocuklarıdır. Deprem bölgesinde çok insanın hayatını düzelteceğiz. Futbolcu hep konuşuyoruz ama başka insanlarda var. En güncel depremdi. Kendi çocuklarınıza gösterdiklerinizi başkalarının çocuklarında göstermelisiniz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.