Kopenhag’ı küçümseyenlere Guardiola’dan yanıt: Bir de Galatasaray’a sorun

Manchester City'yi çalıştıran Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'ı 3-1 yendikleri maçın ardından konuştu. Danimarka temsilcisi hakkında dikkat çeken açıklamalara imza atan Pep, Galatasaray örneği vermeden de edemedi.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Pep Guardiola, Kopenhag karşısında aldıkları galibiyeti anlatırken Galatasaray örneği verdi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında son şampiyon Manchester City Galatasaray’ın da bulunduğu A grubunu ikinci sırada bitiren Kopenhag’la karşılaştı. Danimarka temsilcisini deplasmanda 3-1 mağlup eden City’de teknik direktör Pep Guardiola maçın ardından rakibini küçümseyenlere yanıt verdi.

Yayın ihalesi kavgayı unutturdu... Saran, beIN'i geçti!Yayın ihalesi kavgayı unutturdu… Saran, beIN’i geçti!

‘Ne kadar iyi olduklarını Galatasaray’a sorabilirsiniz’

Düzenlenen basın toplantısında galibiyetin küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Guardiola Galatasaray’dan örnek verdi. “Kopenhag gerçekten çok zor bir takım. İnsanlar Kopenhag’ı yenmenin kolay olduğunu söylüyor ama öyle değil. Kopenhag’ın ne kadar zorlu bir rakip olduğunu Galatasaray’a, Bayern Münih’e ve Manchester United’a sorun. Kopenhag gerçekten çok iyi bir rakip.”

‘Sabırla oynadık’

Kazandıkları maçtaki oyun anlayışlarına da değinen İspanyol çalıştırıcı “Biz gerçekten çok iyi futbol oynadık. Benim işim futbolcuları uyarmak ve onlara ihtiyacımız olan şeyleri söylemek. Oyuncularım da bunu hissettiler ve gösterdiler. Doğru karakter ve sabırla oynadık. Herkes en üst seviyedeydi. Doğru oyunu, doğru karakteri ve doğru sabrı göstermezseniz Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya gelemezsiniz. Umarım rövanş maçından da istediğimiz sonucu alır ve çeyrek finale ulaşırız” dedi.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde sezonun açılışını evinde Kopenhag’a karşı yapmış, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta 10 kişi kalan rakibine karşı skoru 2-2’ye getirip bir puanı kurtarmıştı. Grubun son maçında bu kez tur atlama karşılaşmasına dönüşen mücadelede Parken Stadı’nda birbirlerine rakip olan ikiliden Kopenhag sarı-kırmızılılara karşı 1-0 kazanıp adını bir üst tura yazdıran taraf olmuştu.

Eryaman bilmecesi çözüldü: Gençler'e veto, Cim-bom'a onayEryaman bilmecesi çözüldü: Gençler’e veto, Cim-bom’a onay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.