Keşan’da alarm: 45 günlük su kaldı

Keşan'daki Kadıköy Barajı'nda 4 milyon metreküp su kaldı ve ilçenin içme suyu kaynağı da bu barajdı. Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, bu suyun ilçeyi sadece 45 gün idare edebileceğini söyledi.

Çevre 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Edirne’nin Keşan ilçesinde yaklaşık 65 bin kişi yaşıyor ve ilçeye içme suyu sağlayan 56 milyon metreküp kapasiteli Kadıköy Barajı bulunuyor. Ancak bu baraj, kuraklık nedeniyle 4 milyon metreküpe kadar düştü. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu bu duruma dikkat çekerek “Ölü hacim ve buharlaşma kaybını düştüğümüzde, bu oran yaklaşık 45 günlük suyumuz kaldığı anlamına geliyor” diyor.

Keşan’daki Kadıköy Barajı’nın su seviye 4 milyon metreküpe geriledi.

Yakın bir zamanda barajdan su alabilmek için kullanılan bacaların iş göremez hale geleceğini belirten Helvacıoğlu, “Platform kurup, pompa yoluyla su almaya başlayacağız. Bu da çok verimli olmayacak. Böyle giderse 45 gün içinde Keşan, susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelebilir” uyarısında bulunuyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve kurak bir sezon geçirdiklerini dile getiren Helvacıoğlu, “Vatandaşlarımızın sıcaklıklar karşısında serinlemek için yolları suladıklarını görüyoruz. Yerleri ıslatmak için kullanılan su 5 dakika içinde buharlaşıp gidiyor, sonra yeniden yıkanıyor. Bu da su israfına yol açıyor. Bunu yapmamamız gerekiyor. Suyu dikkatli kullanmamız, dişimizi fırçalarken, banyo yaparken, tıraş olurken dikkati olmamız gerekiyor. Unutmayalım ki; bilinçsiz kullanım nedeniyle yalnızca 45 gün sonra Keşan’a su veremeyebilir, hatta gelecekte bir damla suya bile muhtaç kalabiliriz” diyor.

Sıcaklık Düden Şelalesi'ni de vurdu: Artık ölçmeden de fark ediliyorSıcaklık Düden Şelalesi’ni de vurdu: Artık ölçmeden de fark ediliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.