Su sızıntısı yüzünden kurşun yağdırdı: Müebbet hapsi isteniyor

Pendik’te lüks bir sitede komşular arasında ‘su sızıntısı’ yüzünden tartışma çıktı. Üst komşusunun kapısına dayanıp beş el ateş eden saldırgan hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Gündem 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan lüks bir sitede oturan 35 yaşındaki Ahmet Akdemir’in dairesinden alt kat komşusu 47 yaşındaki Kürşat Aktaş’ın dairesine banyodan su sızdığı gerekçesiyle ikili arasında bir süredir sorun yaşanıyordu. 23 Haziran 2023 ‘te yeniden tartışma yaşanınca ruhsatsız silahını yanına alan Aktaş Akdemir’in dairesine çıktı.

Ahmet Akdemir kapıyı açar açmaz komşusu beş el ateş etti. Hastaneye kaldırılan Akdemir’in hayat fonksiyonlarının saldırıdan ağır derecede etkilendiği anlaşıldı.

Sinema sanatçısının ağabeyini komşusu öldürmüşSinema sanatçısının ağabeyini komşusu öldürmüş

Olayın ardından gözaltına alınan Kürşat Aktaş olaydan önce Ahmet Akdemir ile telefonda görüştüğünü, Akdemir’in kendisine hakaret ettiğini, kapısına gittiğinde de boğazına yapışıp dövdüğünü ettiğini, kendisini korumak için ateş ettiğini söyledi. Ancak tutuklandı, cezaevine gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı, Kürşat Aktaş’ın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi. ’Ruhsatsız ateşli silahlarla mermi taşıma veya bulundurma’ suçundan ise bir yıldan üç yıla kadar hapsi talep edildi.

Komşu kavgasında tekmeler konuşmuştu: Polat çiftine bir ceza talebi dahaKomşu kavgasında tekmeler konuşmuştu: Polat çiftine bir ceza talebi daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.