Komşu kavgasında tekmeler konuşmuştu: Polat çiftine bir ceza talebi daha

Kara para aklama suçundan tutuklanan Polat çifti hakkında bir de kavga nedeniyle dava açıldı. Komşularıyla kavga eden çift hakkında iddianame hazırlandı ve Dilan Polat'ın 8 yıl 4 aya, Engin Polat'ın 11 yıla kadar hapsi istendi.

Gündem 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Dilan-Engin Polat çifti.

Lüks yaşamlarıyla sosyal medyanın ilgi odağı olan Dilan-Engin Polat çifti ve ailesi şu an hapishanede. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Polat ailesi 5 Kasım’dan bu yana içeride, ancak haklarındaki tek dava bu değil. Gözaltına alınma sürecinde Türkiye’nin gündemine oturan çiftin arka planda kalan davasıysa bir kavga nedeniyle açıldı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre Engin Polat’ın 2 Haziran 2023’te doğum günü partisi vardı. Bu kutlamada bir kavga yaşandı ama o günlerde gündeme gelme sebepleri bu değildi. Dilan Polat sokaktaki reklam panosuna ‘Söndürün şehrin ışıklarını kocam pasta üfleyecek’ yazdırmıştı ve bu sosyal medyada görgüsüzlük olarak yorumlanmış, herkesin dikkatini çekmişti. O günün akşamı Polat çifti kutlama için Çekmeköy’deki villalarında parti verdi. Çok sayıda konuk gelince sitede park sorunu yaşandı ve komşuları Metin A. da arabasını sokağa, arabaların geçiş güzergahına park etmek zorunda kaldı. Ancak o sırada Polat çiftinin konuklarından Songül A.’nın bebeği ateşlendi. O da Metin A.’nın evine gidip aracını çekmesini istedi, çünkü kadının arabası Metin A.’nın otomobili nedeniyle park yerinden çıkarılamıyordu. Metin A.’nın cevabı olumsuz olunca devreye Polat çifti girdi.

Dilan Polat’ın ablası Sıla Doğu (solda), Dilan Polat (ortada), Engin Polat (sağda) gözaltına alınırken.

İddiaya göre Metin A. bu sırada aracının yanına gitmişti ve eşi Esra A. evdeydi. Engin Polat eve izinsiz girip “Nerede o… çocuğu” diye bağırdı, Metin A.’yı bulamayınca dışarı çıktı. O çıkarken Metin A. evine doğru yürüyordu ve Dilan Polat komşusunu yolda gördü. Metin A.’ya tekme atan Dilan Polat ayrıca küfür etti ve bu sırada zaten dışarı çıkan Engin Polat hemen eşinin yanına koştu. Metin A.’yı Engin Polat döverken çift olarak tehdit de ettiler: “Seni öldüreceğiz, yaşatmayacağız.”

Savcılık İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından Metin A.’nın yaralanmasının hafif nitelikte olduğuna dair rapor verdiğini, ayrıca Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu hakkında da soruşturma yürütüldüğünü, Doğu hakkında takipsizlik kararı verildiğini ve kesinleştiğini belirtti. Dilan Polat’ın “hakaret,” “yaralama,” “birden fazla kişiyle tehdit” suçlarından 8 yıl 4 aya, Engin Polat’ın ise bu üç suçun yanı sıra ayrıca “konut dokunulmazlığını ihlal” suçunu da işlediğini belirten savcılık 11 yıl 4 aya kadar hapsini istedi. İddianame mahkemeye gönderilirken Polat çiftinin ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Dilan Polat 11 gün boyunca Bakırköy’de yatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.