Dilan Polat 11 gün boyunca Bakırköy’de yatmış

Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın psikolojisinin bozulduğu haberlere yansıyordu. Polat'ın 11 gündür Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı ortaya çıktı. Soruşturma savcısı hakkında ise yeni bir gelişme yaşandı.

Gündem 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Engin Polat ve Dilan Polat çifti her fırsatta birbirine aşkını ilan ediyordu.

Lüks yaşamlarıyla sosyal medyanın ilgi odağı olan Dilan-Engin Polat çifti ve ailesi şu an hapishanede. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Polat ailesi 5 Kasım’dan bu yana içeride ama yaptıkları her şey hala merak ediliyor. Son zamanlarda ise gündemde Dilan Polat’ın psikolojik durumu var. Çünkü Dilan Polat’ın dört yıldır antidepresan kullandığı, hapse girdiğinden beri de ağladığı söyleniyordu. Genç kadının 11 gündür Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde olduğu ortaya çıktı. Bilgi dün akşam kamuoyuna yansıdı ve Dilan Polat bugün yeniden Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na (Silivri Cezaevi) götürüldü.

Hastanede ailesiyle yılbaşı kutlaması mı yaptı?

Öte yandan, Dilan Polat’ın yatırıldığı hastane koğuşunda ailesiyle yılbaşı kutlaması yaptığı iddiaları üzerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Dilan Polat’ın 5 Kasım’dan itibaren çeşitli kereler sağlık kuruluşlarına sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada iddialar yalanlandı. Dilan Polat’ın 15 Aralık’ta cezaevi hastanesinin raporu üzerine Bakırköy Rus ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri koğuşunda tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, Polat’ın hastanede kaldığı sürede Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 83. maddesi hükmü gereği, ailesiyle bir defaya mahsus olarak 5 Ocak 2024’te kapalı görüşme yaptığı aktarıldı. Açıklamada, “Tutuklu Dilan Polat’ın yılbaşını ailesiyle geçirdiği ve adı geçene ayrıcalık tanındığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amaçlıdır.” denildi.

‘Sakinleştirici ve destek hapları kullanıyordu’

Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya ise “Müvekkil çocukları için çok üzülüyor. Bu yüzden de sanırım psikolojisi gittikçe kötüleşiyor. Yürümekte zorlanıyor. Benimle görüştüğü zamanlarda yüzünde uyuşma olduğunu söyledi. Sanırım bu da strese bağlı. Müvekkil sakinleştirici ve destek hapları kullanıyordu” demişti.

Dilan Polat’ın güzellik merkezlerinin yeni şubesi de açıldı. Dilan Polat Güzellik Merkezleri’ne kayyım atanmıştı ve bir şubesi dün franchising yoluyla hizmete girdi. Üstelik şubenin açılış şarkısı da Dilan Polat’ın Spotify’dan kaldırılan ‘Enerci’ oldu. Markanın TMSF yönetiminde devam ettiği açıklandı. Açılışta Engin Polat’ın annesi Şükran Polat da vardı.

Dilan Polat yedek hesabından paylaşılan kare.

Dilan Polat’ın yedek hesabından bir de fotoğraf paylaşıldı. ‘Ailecek açılışa gidiyoruz’ notuyla paylaşılan karede Dilan Polat’ın kayınvalidesi Şükran Polat, Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra ve Engin Polat’ın erkek kardeşinin nişanlısı Hazal Erdoğan’ın yanı sıra çiftin avukatı Hüseyin Kaya da yer aldı.

Dosya savcısı hakkında HSK soruşturması

Öte yandan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında da yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün üç hafta önce görev yeri değiştirilmişti. KRT TV’den Can Bursalı’nın haberine göre Kökçü’nün görev yeri değişikliğinin nedeni yabancı bir telefon edinerek kurduğu WhatsApp ağı ve FETÖ İmamı olduğu belirtilen Abdülkadir Ketenci hakkında verdiği takipsizlik kararıydı. WhatsApp ağı hakkındaki soruşturma tamamlandı ve yürüttüğü soruşturmalarla ilgili bilgi sızdırmakla suçlanan Kökçü hakkında HSK’nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Ketenci hakkındaki soruşturmada ise Kökçü hakkında ceza isteniyor. Kökçü İstanbul Anadolu Savcılığı görevinden önce Çağlayan Adliyesi’nde görev yaptığı dönemde FETÖ’nün Filipinler İmamı Abdülkadir Ketenci hakkında 2018 yılında başlatılan soruşturmayla ilgili 2020 yılında takipsizlik kararı vermişti. Yapılan itirazla Ketenci yargılandı, etkin pişmanlıktan faydalandı, 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. HSK soruşturmasını yürüten savcı Kökçü’nün de cezalandırılmasını istedi.

Dilan Polat'ın şirketi üretime başladı, çalışanlar yeniden çağrıldıDilan Polat’ın şirketi üretime başladı, çalışanlar yeniden çağrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.