2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına lüks dokunuş: Louis Vuitton sponsor oldu

Lüks devi LVMH önceki gün yaptığı açıklamada, gelecek yıl Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunlarına sponsor olduğunu duyurdu. Louis Vuitton, Dior gibi moda; Moët Hennessy gibi içki markalarını bünyesinde barındıran grubun mücevher evi Chaumet madalyaları tasarlayacak.

Dünya 26 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

LVMH Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Bernard Arnault’nun beş çocuğundan biri olan Antoine Arnault’un yürüttüğü müzakereler sonuçlandı. Sponsorluk anlaşmasının detayları açıklanmadı ancak Fransız delegasyonun LVMH’nin lüks moda markalarından birinin tasarımlarını giyeceği belirtildi. Güzellik perakende markası Sephora da Olimpiyat meşalesi geçişine sponsor olacak.

CNN.com’un haberine göre anlaşmanın yaklaşık 150 milyon euro’ya mal olması bekleniyor. Antoine Arnault resmi açıklamayı yaparken “Oyunlar Fransa’yı parlatmak için bir fırsat” dedi.

Paris Olimpiyatları’nın bir stadyumda değil Seine nehri kıyısında düzenlenecek bir törenle başlaması  bekleniyor ve açılışın Olimpiyat tarihinin en çok izlenen etkinliği olabileceğini belirtiliyor.

Risk de var

Ancak bu ortaklığın bazı riskleri var. Emeklilik yaşının yükseltilmesi nedeniyle aylardır süren ve zaman zaman şiddet içeren sokak protestoları, Kuzey Afrika kökenli bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke çapında yaşanan isyan dalgası, Olimpiyat oyunları sırasında yeniden tetiklenebilir.

Küresel spor gösterisinin diğer sponsorları arasında Airbnb, Alibaba, Coca-Cola ve Toyota yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.