Suçu eroin kaçakçılığıymış: Singapur’da 20 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edildi

45 yaşındaki Saridewi Djamani, 30 gram eroin kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulundu ve idam edildi. Bu infazla Singapur'da 20 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edilmiş oldu. Ülkede 500 gramdan fazla kenevir ya da 15 gramdan fazla eroinin kaçakçılığını yapmak ölüm cezasıyla sonuçlanıyor.

Dünya 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Singapur’da 20 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edildi. 45 yaşındaki Saridewi Djamani’nin suçu 30 gram eroin kaçakçılığı yapmaktı.

Dünyadaki en sert uyuşturucu yasalarına sahip ülkelerden biri olan Singapur’da bu bir haftada uyuşturucu suçuyla infaz edilen ikinci idam cezası oldu. Çarşamba günü de Mohd Aziz bin Hussain adlı Singapurlu, 2017’de 50 gram eroinin satışına aracılık ettiği gerekçesiyle idam edilmişti. Geçen yılın mart ayından beri toplam 14 kişi bu nedenle idam edildi.

Singapur’un bu sert yasalarının sebebi toplumu korumak olarak belirtiliyor. 500 gramı aşan kenevir ya da 15 gramı aşan eroinin kaçakçılığını yapmak, ölümle cezalandırılıyor. Djamani hakkındaki hükmün bozulması talebi geçen yıl ekim ayında reddedilmiş, af kampanyaları da sonuçsuz kalmıştı.

Ülkede en son 2004 yılında bir kadın idam edilmişti: Yen May Woen de uyuşturucudan suçlu bulunmuştu.

Dünyada uyuşturucu bağlantılı idam cezasına başvuran 4 ülke bulunuyor: Çin, İran, Suudi Arabistan ve Singapur.

Saddam Hüseyin'in idamından dakikalar önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktıSaddam Hüseyin’in idamından dakikalar önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.