Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili komisyon kurma kararı nedeniyle bundan sonra sahaya yıldızsız formayla çıkacaklarını söyledi.

Spor 30 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bundan sonra maçlara yıldızsız formayla çıkacaklarını söyledi.

Fenerbahçe camiası, Yüksek Divan Kurulu Temmuz ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1959 öncesi şampiyonluklar ve 5 yıldızlı formayla ilgili A “TFF, komisyon kurmasaydı sezon sonuna kadar her şeyi göze alarak 5 yıldızlı formamızla devam edecektik. Fakat gelinen noktada, TFF’nin yaklaşımını doğru buluyoruz. Bu nedenle maçlarımıza yıldızsız formamızla çıkacağız” dedi.

Uğur Dündar siyasi bir kişilik olmadığını söyledi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, toplantının başında flaş açıklamalarda bulundu. Divan Kurulu’na katılmaları halinde kendisinin ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un can güvenliklerinin tehlikede olacağının söylendiğini belirten Uğur Dündar şöyle konuştu: “Beni sizler bu göreve seçtiniz. Bir hesap verilecekse burada sizlere veririm. Benim ve Sayın Başkanımız Ali Koç’un, Divan Kurulu’na katılmamız halinde can güvenliğimizi sağlayamayacağımız söylendi. Bu ülkede her gecenin sabahı olmayacağını en iyi bilenlerden biriyim. Hayatı mafyalarla, terör örgütleriyle, kaçakçılarla, hırsızlarla mücadele etmeyle geçmiş biriyim. Uğur Dündar’ın, Allah’a borcu olan emanetini almak isteyen o babayiğit neredeyse çıksın gelsin, canımı alsın. Ben buradayım, hodri meydan.”

Fenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti Kahramanmaraş’ta açıldıFenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti Kahramanmaraş’ta açıldı

Uğur Dündar, “Ben siyasi bir kişilik değilim. Hiçbir siyasi partiye üyeliğim yok. Her türlü siyasi teklifi reddetmiş, halkın gerçekleri öğrenmesi için yürümüş Uğur Dündar’ım. Ben Mustafa Kemal’in cephesinde olan Uğur Dündar’ım” dedi.

Başkan Ali Koç, 40. yılını doldurması nedeniyle İsmail Kartal’a plaket verdi.

Daha sonra Yüksek Divan Kurulu toplantısı vefat eden üyeler ile yeni üyelerin isimlerinin okunması, 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaket verilmesiyle devam etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İsmail Kartal’a kulüpteki 40. yılı nedeniyle plaket takdim etti. Kartal, ismi anons edildikten sonra salondaki üyeler tarafından ayakta alkışlandı.

Fenerbahçe asılsız haber yapanları SPK'ya şikayet ettiFenerbahçe asılsız haber yapanları SPK’ya şikayet etti

Ali Koç’tan plaketini aldıktan sonra konuşan İsmail Kartal, “40 yıl çok çabuk geçti. Fenerbahçe’ye ilk imza attığım günü hatırlıyorum. Beni, Lefter babanın evine kaçırmışlardı. Lefter baba, bana öğütler verdi. Sonra Fenerbahçe’ye imza attım. Biz Fenerbahçe ailesi olarak bir olduğumuz zaman bütün dünyaya mesaj verdik, bizi yıkamadılar, bizi bölemediler. Ama biz birlik beraberlik içerisinde olduğumuz zaman bu camianın bu kulübün neler yapabileceğini herkese hep beraber gösterdik” dedi. Şampiyonluk yarışına ilişkin de açıklamalarda bulunan başarılı teknik direktör şunları söyledi: “Bu sezon da Allah’ın izniyle ben ve oyuncularım gece-gündüz çalışıyoruz. Bütün kupalara adayız. Geçmişteki kırgınlıkları, küskünlükleri kenara bırakarak birbirimize sarılmalıyız, çünkü biz Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe bizim, Fenerbahçe hepimizin. Çubukluyu giyen en iyi oyuncudur, çubukluyu giyerek sahaya çıkan en iyi takımdır. Bu camia her şeyin en güzeline layıktır.”

Burak Kızılhan “Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübü” dedi.

Burak Kızılhan: Kurulacak komisyonun takipçisi olacağız

Daha sonra kürsüye gelen Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 1959 öncesi şampiyonluklarda vereceği kararı takip edeceklerini söyledi. Kızılhan, şöyle konuştu: “İki yıl önce başvuruyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) komisyon kararını takip ettik. Sonrasındaki paniği ve telaşı aynı dikkatle takip ettik ve takip etmeye de devam ediyoruz. Biz bunu iki yıl önce yaptık. O günkü federasyon daha hızlı adımlar atılmalıydı. Doğruyu görmek yerine kaçak cevaplar verdiler. Bir kesimi rahatsız etti. Huzursuz oldular. İnanılmaz bir algı çalışmasına başladılar. Belgeler gerçekler açıkça ortadadır. Tahkim başvurusunu geçmişte reddedildiği yalandır. şi sulandırmaya, yanınıza tarih bilmeyen eşlikçiler bulmaya çalışmayın. Kurulacak komisyonun takipçisi olacağız. 100. yılını kutlayan TFF’nin 1959 öncesi şampiyonluklar öncesi doğru kararı algıya kapılmadan vereceğine inanmak istiyoruz.”
FIVB Uluslar Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik eden Kızılhan, “Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük spor kulübü hatta dünyanın en büyük spor kulübüdür” dedi.

Filenin Sultanları, Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında alkışlandı.

FIVB Uluslar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Fenerbahçeli oyuncuları Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Aslı Kalaç ve Gizem Örge ile Milli Takım İstatistik Antrenörü Artun Aksan, Fenerbahçe Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşmaların yapıldığı sırada salona geldi. Şampiyon oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Hangi turnuvaya katılırsalar katılsınlar bize inanılmaz bir adrenalin, mutluluk yaşatıyorlar. Bu takım bel kemiği Fenerbahçe’nin oyuncuları” dedi.

Fenerbahçe basketbol kombinelerinde tarife değiştirdi: Play-off için ek ücret devriFenerbahçe basketbol kombinelerinde tarife değiştirdi: Play-off için ek ücret devri

Mert Hakan Yandaş’ın şutunu kurtaracağım derken kolunu kırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kahramaraş’ta depremzedeler için yapılan konteyner kentte yapılan gösteri maçında Bekir İrdem’in kolunun kırıldığını açıkladı. Koç, “Kürekten sorumlu yöneticimiz Bekir Bey, kürek çekerken sakatlanmadı. Umut Kent’te maç yapıyorduk, Bekir Bey de kaledeydi. Mert Hakan Yandaş’ın şutunu kurtaracağım derken kolu kırıldı. İnşallah Bekir Bey’in kolunun kırılmasıyla nazar çıkmıştır Fenerbahçe’den” dedi.

Ali Koç, geçen sezon için Jorge Jesus’u suçladı.

Ali Koç’tan Jesus’a eleştiri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasına geçen sezonki futbol takımını değerlendirerek başladı. 2-3 tane daha nokta atışı transfer yapacaklarını belirten Koç, Jorge Jesus için şöyle konuştu; “Geçtiğimiz sezon hayatında üçlü oynatmamış hocamız, Dünya Kupası’ndan sonra bu formasyona geçti. Hocayla mülakat yaparken üçlü oynatmam demişti. ‘Neden böyle oynuyorsun?’ diye sorduk. ‘Siz anlamıyorsunuz, ben 3’lü oynamıyorum’ dedi.”

Ali Koç’un açıklamaları özetle şöyle…

1959 öncesi şampiyonluklar Fenerbahce ve Galatasaray meselesi değil: 1959 öncesi şampiyonluk meselesinde ilgili kurumlara baskı yapmaya çalışıyor. Ülkemizde bu durum var. Biz hakkımızın peşindeyiz. Biz efsanelerimizin emeklerinin peşindeyiz. Bu Fenerbahçe’nin değil, Türk futbolunun tarihi konusu. Süreç ilerledikçe pek çok takım çıkacak. Beşiktaş’ın da 5 şampiyonluğu var. Trabzonspor’un da talebi oldu, onu daha incelemedik. Bu Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kavgası değil.

Ali Koç'tan Galatasaray'a büyük suçlama: Zaha...Ali Koç’tan Galatasaray’a büyük suçlama: Zaha…

Anladıkları dilden mücadele yapacağız: Hakkımızı hukuk dışı söylemlerle gasp etmeye çalışanlarla anladıkları dilden mücadele edeceğiz. Bu kadar basit. İnanıyoruz ki, TFF en doğru süreci işleterek; kararlarını verecektir. ‘Ayrıcalık değil adalet istiyoruz’ diyenler var. Mertlikle cevap veriyoruz, başkanı sonra ‘Siz neden mertlikle ilgili cevap veriyorsunuz?’ diyor. Fişeği onlar işaretliyor.’Suç mahalline ilk giden katildir’ dediler geçen sene. Bakınca bu işe ilk nasıl girdiklerini gördünüz. Uyanın Fenerbahçeliler, tehlikenin farkında olun! Panik içindeler çünkü 1 tane şampiyonlukları var 1959 öncesi. Biz işin parasında değiliz. Türkiye’de bu iş olumlu sonuçlanmazsa, yurt dışı süreci var. Yalanlarla algı yapmaya başladılar.

Galatasaray, TFF’yi etkilemeye çalışıyor: Ya yanlış biliyorlar ya da kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar. Başvurumuz reddedilmiş! Külliyen yalan. Kamuoyu ve TFF’yi etkilemeye çalışıyor. Her konuda olduğu gibi. TFF Başkanı, senin kongre üyen ama kurullardaki insanların Fenerbahçeli olduğunu söylüyorlar. Haklı olduğumuz ortaya çıkacak, bu sebeple karşımıza çıkamıyorlar. Bir yöneticilerine söyledim, çıkın konuşalım diye. ‘Senin karşına çıkamaz, hitabet sahibi değil’ dedi.”

Türkiye'den sonra Avrupa'da da 5 yıldızlı polemikTürkiye’den sonra Avrupa’da da 5 yıldızlı polemik

5 yıldızlı formadan yıldızsız formaya dönüş: Daha önce, 5 yıldızlı arma olan formalarla maçlara çıktık. Bu kararı almaktaki en önemli sebebimiz TFF’ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmamasıydı. Yeni TFF yönetimine haksızlık etmemek gerek. Çünkü bir önceki TFF’den o kadar büyük enkaz devraldılar ki sorunumuzu öncelik yapamadılar. Anlayışla karşıladık. Ama 27 ayı geçti. Bugün gelinen noktada yeniden seçildiler ve ilk toplantıda bu konuyu ele aldılar. Komisyon kurulmasını hükmettiler. Bu konu özelinde Sayın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna camiamız adını çok teşekkür ediyorum. Biz kupa seremonisine 5 yıldızlı formalarla çıktık, kararlılığımızı gösterdik. 5-0’lık UEFA maçında da sahada 5 yıldızlı formamızla yer aldık. İlkesel bir duruştu. Bundan sonraki süreçte de komisyon kurulmasa, sonuna kadar 5 yıldızlı formayla devam edecektik. Biz cezaları göze alarak bu yaklaşımı sergiledik. Ancak geldiğimizi noktada TFF’nin yaklaşımını olumlu buluyoruz. Saygı göstermek, komisyon kararının federasyonu baskıya almaması için bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız. Bizim amacımız süreci tetiklemekti.

Ali Koç, Aziz Yıldırım’a Sayın Başkan, hayatımda karşılaştığım en cesur görünümlü ama hiç de cesur olmayan bir lidersiniz” dedi.

Aziz Yıldırım ve etrafındaki yancıları, hayal dünyasında yaşıyor: Aziz Yıldırım yalan, iftira ve tehditlerle yine ortaya çıktı. Camia gücüne bu sezon her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Öyle bir ülkede, toplumda ve kültürde yaşıyoruz ki; yalanlara, iftiralara ve tehditlere cevap vermeyince, üstünüze yapışıyor. Kısa bir cevap vereceğim ve sezon sonuna kadar polemiğe girmeyeceğim. Bu gerilime en çok rakiplerimiz seviniyor. Zaman zaman ortaya çıkarak ayar vermeye çalışıyorlar. Sayın Yıldırım ve etrafındaki yancıları, hayal dünyasında yaşıyor.Fenerbahçe’nin başarısıyla ilgileri yok. Herkes bunu görüyor. Fenerbahçe’nin geleceğini düşünüyor olsaydınız, çok daha farklı bir duruş sergilerdiniz. Önüne hazırlanan metin koyulmuş. Metne sağdık kalamadı, saçma sapan çirkin, ayrıştırıcı söylemlerle gerçek iç dünyasını yansıtıyor. Saçma sapan ekonomik hesaplar… Neredeyse biz borçlu çıkacağız. Hangi birine cevap verelim. Kamuoyu önünde karşıma çıkma cesaretiniz varsa, her söylediğinize cevap veririm. O güne kadar Aziz Yıldırım konusu kapanmıştır. Sayın Başkan, hayatımda karşılaştığım en cesur görünümlü ama hiç de cesur olmayan bir lidersiniz. Biraz iyi niyetli olsaydınız, Fenerbahçe’ye yapacağınızı eleştirilerinizi dışarıda değil, kongre üyeleri önünde yapardınız.

Aziz Yıldırım'dan FETÖ'cü savcılar açıklaması: Zekeriya Öz hariç hepsi içiyorduAziz Yıldırım’dan FETÖ’cü savcılar açıklaması: Zekeriya Öz hariç hepsi içiyordu

Mithat Yengün istifa etti

Ali Koç’un konuşmasında “Aziz Yıldırım bize mektup yazdı, kolej binasının yeniden yapabileceğini söyledi. Mithat Yenigün’ü yolladı. Zaten o postacı” demesi istifa getirdi. Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanvekili Mithat Yenigün, bu söz üzerine görevinden istifa etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.