Kolombiya Devlet Başkanı gözaltındaki oğlu için ‘Müdahale etmeyeceğim hukuk işlesin’ dedi

Kolombiya'da Başsavcılık Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicholas Petro'nun kara para aklama ve yasadışı zenginleşme iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı. Başkan Petro olaya ilişkin açıklamasında, 'Başsavcıya da ifade ettiğim gibi müdahale etmeyeceğim' dedi.

Dünya 30 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kolombiya’da Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun oğlu Nicolas Petro, gözaltına alındı. Kolombiya Başsavcılığı’nın duyurusuna göre Petro, kara para aklama ve yasadışı zenginleşme suçlamasıyla karşı karşıya.

Ülkede Atlantico bölgesinde siyasetçi olan Nicolas Petro, mart ayında hakkında başlatılan soruşturmayı memnuniyetle karşılamıştı. Petro o dönem, uyuşturucu kaçakçılarından, kendilerini babasının barış çabalarına dahil etmek için para aldığı iddialarının asılsız olduğunu öne sürmüştü.

Soruşturma kapsamında eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez de gözaltına alınırken, onun suçlamaları da kara para aklama ve kişisel veri ihlali olarak açıklandı. Carmen Vasquez, uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan iki kişinin Nicholas Petro’ya babasının kampanyasına dahil edilmek için para verdiğini ileri sürmüştü.

Çocuklarımdan birinin hapse girmesi acı

Devlet Başkanı Gustavo Petro, konuyla ilgili Twitter üzerinden ulusa seslenirken, çocuklarından birinin hapishaneye girdiğini görmenin acı olduğunu söyledi. Bu duruma rağmen başsavcılığın her şeyin kanuna göre yürüyeceği konusunda güvence verdiğini belirten Petro, “Başsavcıya da ifade ettiğim gibi; kararlarına karışmayacağım ya da baskı yapmayacağım. Hukuk, özgür bir biçimde işlesin” dedi.

Başsavcılık gözaltına alınan iki kişi için mahkemeden tutuklama talep edecek.

Kolombiya'nın son aktif gerilla grubu ELN ateşkesi kabul ettiKolombiya’nın son aktif gerilla grubu ELN ateşkesi kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.