Muhbir vatandaş Twitter’dan ifşa etti, Mehmet Şimşek gördü, Hacı Baba Döner fena yakalandı

Bir vatandaş İstanbul'daki bir dönercinin fiyatından şikayetçiydi, üstelik dönerci dönere yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV kesip vergiden de kazanmıştı. Vatandaş bunu Twitter'dan ifşa edince olanlar oldu; çünkü mesajı Mehmet Şimşek de gördü, vergi denetmenleri devreye girdi.

Ekonomi 30 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hazine ve Maliye Bakanı, KDV'yi yüzde 10 yerine yüzde 1 gösteren esnafı ifşa eden vatandaşa teşekkür etti.

İstanbul Çağlayan’da bir dönerci, Hacı Baba Döner. Bir vatandaş onlara kızmış, çünkü söylediğine göre dönerin fiyatına sürekli zam yapıyorlar. Son olarak döner dürümü 80 liraya yemiş.

Sonra Hacı Baba Döner’den aldığı fişe bir bakmış ve görmüş ki dönerci sadece fiyata zam yapmıyor, döneri KDV’si yüzde 10 olan yiyecek kategorisi yerine KDV’si yüzde 1 olan içecek olarak fişliyor; yani vergiden de kaçırıyor.

Aynı vatanda aynı bölgede başka bir esnaf lokantasına gitmiş. Orada üç kap yemek yemiş, 120 TL ödemiş. Bu lokanta fişi düzgün kesmiş, yüzde 10 KDV almış.

Vatandaş da Twitter’da bu iki alış verişin fişlerini de koyarak kısa bir ‘hırsız esnaf-dürüst esnaf’ hikayesi yazmış. Twitter kullanıcıları için sıradan bir şikayet hikayesi.

Ama hikaye orada kalmadı; çünkü vatandaşın Tweet’ini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de gördü, görmekle yetinmedi vatandaşa ‘Duyarlığınız için teşekkür ederim’ diyerek aynı Tweeti yeniden gönderdi. Şimşek mesajında, “Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir” da diyordu.

Türkiye’de yaşayan herkes bu mesajın anlamını biliyor: Hacı Baba Döner hazır ol, vergi denetim elemanları sana doğru yola çıktı.

 

Vergi tsunamisi: İçki, sigara, MTV, Kurumlar Vergisi ve akaryakıta aynı gün zamVergi tsunamisi: İçki, sigara, MTV, Kurumlar Vergisi ve akaryakıta aynı gün zam

İğneden ipliğe her ürünün KDV'sine zam geldi, yeni vergiler de yoldaİğneden ipliğe her ürünün KDV’sine zam geldi, yeni vergiler de yolda

Bu ay gıdaya yüzde 12,8, benzine yüzde 37,6 zam geldi, yüksek enflasyon kapıdaBu ay gıdaya yüzde 12,8, benzine yüzde 37,6 zam geldi, yüksek enflasyon kapıda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.