Bunu yapan bir insan: Köpeği gördüğü halde ezdi

Esenyurt’ta bir sitede otomobilin altında uyuyan köpeği gören sürücü, aracı çalıştırdıktan sonra köpeği metrelerce sürükledi. Çevredekilerin veteriner kliniğine götürdüğü yaralı köpeğin tedavisi sürüyor.

Gündem 31 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

14 Temmuz 2021’de Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılan değişiklikle hayvan öldürmeye hapis cezası getirildi. Hayvana şiddetin cezaları artırıldı. Şiddet vakalarının önüne geçme hedefiyle yapılan değişiklik, şiddet haberlerinin önüne geçmeye yetmedi.

Bunu yapanlar insan değil: Yavru köpeğin ayaklarını kesip, yaktılarBunu yapanlar insan değil: Yavru köpeğin ayaklarını kesip, yaktılar

İnsanın acımazlığının engellenemediğini gösteren haber İstanbul, Esenyurt’tan geldi.

Olay, 19 Temmuz Çarşamba günü Gökevler Mahallesi’ndeki bir sitede öğlen saatlerinde yaşandı. Site içerisinde bir köpek, park halindeki bir otomobilin altında uyudu. Otomobil sahibi aracına bineceği sırada köpeği görmesine rağmen otomobili çalıştırıp köpeği metrelerce sürükledi. Çevredeki başka sürücülerin tepkisiyle sürücü otomobili durdurdu. Otomobilin altından çıkan yaralı köpek çevredekiler tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Sürücü ise bir süre sonra otomobilden inerek aracında hasar olup olmadığını kontrol etti.  Köpeğin tedavisi ise sürüyor.

İstanbul Valiliği'nden 39 ilçeye ‘sokak köpeklerini toplayın’ talimatıİstanbul Valiliği’nden 39 ilçeye ‘sokak köpeklerini toplayın’ talimatı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.