Nouhaila Benzina tarihe geçti: Dünya Kupaları’nda maça türbanla çıkan ilk futbolcu

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda Fas – Güney Kore maçında Faslı Nouhaila Benzina, karşılaşmaya tesettürle çıktı ve Dünya Kupaları tarihinde bunu yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nouhaila Benzina tarih yazdı.

Fas ve Güney Kore, Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında karşı karşıya geldi. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ortaklaşa düzenlediği turnuvada kozlarını paylaşan iki ekibin maçında kazanan 1-0’lık skorla Fas oldu. Kuzey Afrika ekibi bu galibiyetle beraber ilk 3 puanını aldı.

Ancak maçla alakalı dikkat çekici detaylardan biri ne sonuç ne oynanan futboldu. Nouaila Benzina, Fas formasıyla sahaya tesettürlü çıktı. Benzina, bununla birlikte Dünya Kupaları tarihinde bir karşılaşmaya türbanla çıkan ilk futbolcu oldu. FIFA, türban takılmasına 2014 yılı itibarıyla izin vermişti. Kulüp futbol kariyerine ülkesinde devam eden Benzina da söz konusu izinden yararlanıp maça türbanla çıkan ilk futbolcu oldu ve tarihe geçti. Benzina takımının Almanya’ya 6-0 kaybettiği ilk grup maçında süre almamıştı.

Kadınlar Dünya Kupası: İsveç, İtalya'yı parçaladıKadınlar Dünya Kupası: İsveç, İtalya’yı parçaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler