Toprak Çekya’da hayal kırıklığına uğradı, Bautista farkı açtı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın 8. ayağında Çekya’da yapılan son yarışı düşerek tamamlayamadı. Genel klasman lideri Alvaro Bautista yarıştan zaferle ayrıldı ve farkı açtı.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Toprak Razgatlıoğlu lider gittiği yarışı tamamlayamadı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda temsilcimiz milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezonun 8. ayağı olan Çekya’da son gün yarışında hayal kırıklığı yaşadı. Toprak superpole yarışını kazandıktan sonra hafta sonunun ikinci yarışında Pata Yamaha Prometeon’uyla pistteki yerini aldı. Toprak, yarışın bitimine 6 tur kala lider giderken virajda dengesini kaybetti ve yere düştü. Bunun ardından yarışa dönemeyen Toprak, mücadeleyi bitiremedi.

Son yarışı genel klasman lideri İspanyol Alvaro Bautista kazandı. İtalyan Danilo Petrucci ikinci, Büyük Britanyalı Jonathan Rea ise üçüncü oldu. Bautista puanını 427’ye yükseltti ve ikinci Toprak’la farkı 74’ çıkardı. Toprak hafta sonunu bir ikincilik ve bir superpole zaferiyle bitirdi. Dünya Superbike Şampiyonası’nda 9. ayak yarışları 8-10 Eylül tarihlerinde Fransa’da yapılacak.

Formula Akademi'nin amacı 2030'a kadar Formula 1'e kadın pilot kazandırmakFormula Akademi’nin amacı 2030’a kadar Formula 1’e kadın pilot kazandırmak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.