2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ilk yarış Sarıkamış’ta koşuldu

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı Sarıkamış Rallisi 23-25 Şubat'ta koşuldu. Üç gün kar ve buz kaplı zeminde koşulan rallide Parkur Racing'den 18 yaşındaki Kerem Kazaz Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ile birinciliğin sahibi oldu.

Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Türkiye Ralli Şampiyonası'nda ilk ayak geride kaldı.

Türkiye Ralli Şampiyonası heyecanı Kars’ta başladı. Üç gün süren heyecan sonunda kazanan Parkur Racing’den 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Litvanyalı copilotu Andris Malnieks oldu.

Aynı zamanda Sınıf 2 ve genç pilotlar birincisi olan Kazaz’ın 24 saniye ardında Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Burak Erdener ikinci olurken Red Bull sporcusu Türkkan Sınıf 3 birinciliğini de elde etti. 

Zorlu rallinin Sınıf 4 birincisi Atış Motorsport takımından Çağlayan Çelik-Koray Akgün, Sınıf N birincisi ise GP Garage My Team’den Kemal Şener-Bora Yılmaz ekibi oldu. Rallinin kadın pilotlar birinciliğini aynı takımdan Burcu Çetinkaya kazanırken kadın co-pilotlar birinciliğini de Castrol Ford Team Türkiye’den Mert Yudulmaz ile yarışan Sevi Akal elde etti. Bu yıl merhum sporcu Celal Gülerhan anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası’nda ise GMG Racing’den Gürol Baranlı-Alperen Tetik birinciliği elde ederken aynı takımdan Özgür Yürük-Serkan Şahiner ikinciliği ve ferdi olarak yarışan Tolga Muhtar-Serhat Kılınç üçüncülüğü ve Kategori 3 birinciliğini kazanan ekip oldu.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası 22-24 Mart tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Muğla Marmaris’te düzenlenecek Ege Rallisi ile devam edecek.

‘Süper Yayın Platformu’ projesine yargı engeli‘Süper Yayın Platformu’ projesine yargı engeli

Formula 1'de yeni araçlar piste indi, Verstappen liderliği yine kimselere vermediFormula 1’de yeni araçlar piste indi, Verstappen liderliği yine kimselere vermedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.