Erdem Can oyuncusu Larkin’i savundu

Anadolu Efes’in başantrenörü Erdem Can, oyuncusu Shane Larkin’in olimpiyata gitmemek için sakatlığı bahane ettiği söylemlerini eleştirdi ve federasyon doktorlarının oyuncunun sakatlığını tescillediğini belirtti.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Erdem Can Larkin hakkında konuştu.

Basketbol dünyasında son günlerde eleştirilen 4 isim var. Alperen Şengün, Cedi Osman, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin. Alperen, hazırlık sürecinde milli takımda yer almak istemedi ve elemelere direkt olarak gelmek istedi. Bu istek federasyon tarafından kabul görmedi. Cedi Osman ise yeni NBA sezonuna hazırlanmak adına milli takımdan affını istedi. Devşirme isimler Scottie Wilbekin ve Shane Larkin de geçtiğimiz sezondan sakatlıkları olduğu için yeni sezon adına hazırlık yapmak istediklerini belirtip milli takım davetini geri çevirdiler.

Basketbolcular bir haftadır yoğun eleştiri altında. Milli formanın kutsal olarak görülmesi gerektiğini düşünen veya voleybol takımının sporcularının yoğun takvime rağmen fedakarlık ettiğini öne sürenler tepkili halde. Öte yandan devşirme olup Süper Lig’de Türk oyuncu statüsünde oldukları için kontrat alma anlamında fazlasıyla avantaj sağladığı düşünülen Larkin ve Wilbekin’in de Türk statülerinin iptali isteniyor.

Ömer Faruk Yurtseven'den takipçisine: Sence bu tweeti nereden atıyorum?Ömer Faruk Yurtseven’den takipçisine: Sence bu tweeti nereden atıyorum?

Konu hakkında konuşan Erdem Can, Anadolu Efes’ten oyuncusu Shane Larkin’i savundu. Can, “Kampa yerli oyuncular 17 Temmuz’da, devşirmeler 24 Temmuz’da davet edildi. Shane Larkin 24 Temmuz sabahı İstanbul’daydı, dolayısıyla kampa geç geldiği şeklindeki bilgiler doğru değil. Larkin Milli Takıma 5 yıl hizmet verdi, hatta eli kırık iken bile oynadı. Larkin’in sezon içinden devam eden sakatlığı vardı. Nitekim TBF’nin belirlediği doktorların yaptığı tetkiklerde de dizinde ödem olduğu belirlendi. Dolayısıyla bahane uydurup Milli Takım kampına katılmadığı iddiaları çok büyük haksızlık olur. 30 yaşındaki bir oyuncuda ödem varsa, doktorlar istirahat etmesini istiyorlarsa Larkin’e yüklenmek insafsızlıktır. Oyuncuma haksızlık yapılması beni çok rahatsız etti, bu nedenle de daha fazla sessiz kalamadım” şeklinde konuşarak oyuncusunu savundu.

Genç devler son saniye basketiyle beşinciGenç devler son saniye basketiyle beşinci

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.