Süper Lig’in gol kralı Enner, Brezilya’da zorlanıyor

2020-21 sezonunda katıldığı Fenerbahçe'de 3 sezon geçiren ve son sezonda Süper Lig'in gol kralı olmayı başaran Enner Valencia, Internacional formasıyla çıktığı ilk 4 maçta ağları sarsamadı.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Enner Brezilya'da ritmini bulamadı.

Fenerbahçe’nin son yıllarda en çok tartışılan ancak formasını da bırakmayan oyuncusu Enner Valencia’ydı. Özellikle 2022 yazında yapılacak forvet transferine bağlı olarak sürelerinde kısıtlamaya gidilmesi beklenen oyuncu Jorge Jesus’un prenslerinden biri oldu. Bu süreçte 51 maça çıkan Enner 33 gol ve 7 asist yaptı. Valencia, Alex de Souza’nın Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de attığı 28 gollük rekoru da geride bırakmış ve sarı-lacivertli formayla Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu olmuştu. Enner’in bu başarısı kendisine gol kralı unvanınnı da kazandırdı.

Ancak Ekvadorlu oyuncu Brezilya’ya transfer olduktan sonra gol orucuna girdi. Internacional formasıyla 4 maça çıkan ve toplamda 307 dakika sahada kalan yıldız ağları sarsamadı. Enner bu süreçte 4 kez karşı kaleyi yoklayabildi. Valencia’nın bu performansı eleştiri oklarının kendisine dönmesine neden oldu.

Enner Valencia'dan itiraf: Jorge Jesus'a Brezilya'yı sormuşEnner Valencia’dan itiraf: Jorge Jesus’a Brezilya’yı sormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.