Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Kapadokya ayağıyla başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5-13 Ağustos'ta Nevşehir'de düzenlenecek Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'yle başlayacak. Konserlerin yanı sıra söyleşiler, gastronomi turları ve film gösterimleri sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kapadokya'daki festivali 5-13 Ağustos tarihleri arasında.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı olan Nevşehir, 5-13 Ağustos tarihleri arasında Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz buluşturacak festival için 30’dan fazla mekanda yapılacak etkinliklerde 1000’den fazla sanatçı yer alacak.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğrafseverin katılımıyla gerçekleştirilecek Fotomaraton ile başlayacak. Fotoğraf tutkunları, Kapadokya manzarasının en güzel göründüğü alanlarda kortej ve bando eşliğinde bir araya gelecek. Festival süresince çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserlere toplam 156 bin lira ödül verilecek.

Festival, Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nin gala konseri, Paşabağları Vadisi’nde şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile gerçekleşecek. maNga grubunun solisti Ferman Akgül ile sahneyi paylaşacak olan orkestra, Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a değerli ozanların eserlerini senfoni orkestrası eşliğinde seslendirerek. Göreme Festival Alanı’nda, Simge Sağın, Madrigal, Hey! Douglas, 90’lar Türkçe Pop, Murat Dalkılıç, Ziynet Sali, Sinan Akçıl, Alişan, Oğuzhan Koç ve Anadolu Ateşi müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca Paşabağları Vadisi’nde kurulacak sahnede, Semah Kırklar Meydanı ve Fatih Çıtlak ile “Meali-Yi Sema” programları gerçekleştirilecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nin bir diğer mekânı olan Avanos Amfi Tiyatro Açık Hava Sahnesi’nde ise Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar, Muhlis Berberoğlu ile Anatolian Space Ship Project, Okay Temiz ve Umut Akyürek Nevşehirlilerle buluşacak. Ayrıca festival süresince Avanos Meydan, Kayaşehir, Uçhisar Kalesi, Meryem Ana Kilisesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve Örenyeri, Ürgüp Meydan, Üç Güzeller, Ortahisar Kalesi Meydanı ve Güray Müze’de kurulacak festival sahnelerinde ‘Sokağın Sesi’ dinletileri gerçekleştirilecek. Festival süresince şehirdeki tüm müzeler saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Festival kapsamında, Göreme ve Paşakonağı halk kütüphanelerinde tarih, drama, yaratıcı yazarlık atölyeleri düzenlenecek. Damat İbrahim Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi’nde de Hacıbektaş Veli ve daha birçok farklı konuda söyleşiler gerçekleştirilecek. Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Gastronomi Sokağı’nda geleneksel el sanatları ve gastronomiyle ilgili atölyelerle Kapadokya bölgesinin yerel değerleri tanıtılacak. Festivalde sanatseverler, Selvi Boylum Al Yazmalım ve Nadide Hayat gibi sevilen Türk filmlerini de Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde izleme fırsatı bulacak.

Borçak Yaylasında doğayla iç içe sanatBorçak Yaylasında doğayla iç içe sanat

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.