Mertens, Puskas’a göz kırptı! Bu gol unutulmaz

Galatasaraylı Mertens'in harika golü, daha önce Puskas Ödülü kazanan Hamit Altıntop ve Miroslav Stoch'u akıllara getirdi. Sarı kırmızılılarda Hakan Ünsal da Beşiktaş'a yıllar önce benzer bir golü atmıştı.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kornerden gelen topa harika vuruşlarla gol sevinci yaşayan dört futbolcu: Hakan Ünsal, Miroslav Stoch, Dries Mertens ve Hamit Altıntop.

Futbolun en güzel meyvesi goldür. Atılan bazı goller hafızalara kazınır. Galatasaray’a Zalgiris karşısında turu getiren gol de bunlardan biriydi. Sarı kırmızılıların Belçikalı futbolcusu Mertens, Kerem Aktürkoğlu’nun ceza alanı dışına ortaladığı topa nefis bir vole atarak topu ağlara gönderdi. Bu golle Cimbom, rakibini geçerek Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü tura yükselmeyi başardı. Mertens golü, golf vuruşu yaparak kutladı. Gerçekten 36 yaşındaki futbolcunun attığı gol unutulmayacak cinstendi. Dries Mertens, Zalgiris ağlarına gönderdiği bu harika golle Galatasaray tarihine geçti. Gheorghe Hagi’yi (36 yaş 32 gün vs Milan) geride bırakan Mertens (36 yaş, 88 gün) Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu.

Mertens’in ağlara gönderdiği bu topun Macar futbolcu Ferenc Puskas’ın anısına FIFA tarafından verilen yılın en en iyi golüne aday olacağı kesin gibi. Aynı golün benzerini atan Hamit Altıntop ve Miroslav Stoch bu ödülü kazandılar. 3 Eylül 2010’da yapılan Kazakistan- Türkiye maçında şu an TFF’de görev yapan Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu’nun kornerden gelen topuna müthiş bir vuruş yapmış ve topu ağlarla buluşturmuştu. Yorumcu Ömer Üründül’ün ‘Yılın golü olur’ sözü doğrulanmış ve Hamit Altıntop Puskas Ödülü’nü kazanmıştı.

Fenerbahçe forması giyen Miroslav Stoch, 3 Mart 2012’de oynanan Gençelerbirliği maçında kendisine Puskas Ödülü’nü kazandıran golü atmıştı. Alex de Souza’nın ortasına yaptığı harika vuruş filelerle buluşmuştu.

Hafızası sağlam olanlar için Mertens’in golü hiç yabancı gelmedi. Hakan Ünsal 1999-2000 sezonunda Mertens’in golünün adeta bir kopyasını Beşiktaş ağlarına göndermişti. O dönem sezon öncesi yapılan TSYD Kupası maçında Emre Belözoğlu’nun ortasına voleyi yapıştıran Hakan Ünsal hafızalardan çıkmayacak bir harekete imza atmıştı.

Mertens, attığı golle şimdiden unutulmazlar arasına girdi. Zalgiris ağlarıyla buluşan topun Puskas Ödülü’nü getirip getermeyeceğini ise zaman belirleyecek.

Eksik Galatasaray'ı Mertens'in füzesi kurtardıEksik Galatasaray’ı Mertens’in füzesi kurtardı

Puskas kimdir?

FIFA Puskas Ödüllü, 2009’dan beri o yılın en estetik, en güzel, en şık golünü atan futbolcuya veriliyor. Ödüle ismini veren Macar futbolcu Ferenc Puskas, 1958-1966 yılları arasında Real Madrid’de futbol oynadı. Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Puskas, Macaristan Milli Takımı’nda 84 maçta 83, İspanya Ligi’nde 533 karşılaşmada 511 gol attı. 1995 yılında Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Fedarasyonu IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi golcüsü seçildi. 17 Kasım 2006 tarihinde 79 yaşında hayatını kaybetti.

Cimbom vurdu geçtiCimbom vurdu geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.