Anthony Davis tarihi kontrata imza attı

Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Anthony Davis, takımıyla 3 sene için 186 milyon dolar karşılığında yeni sözleşme imzaladı. 2025’ten itibaren geçerli olacak kontratla beraber Davis kendisini 5 sene Lakers’a bağladı.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Davis'ten tarihi kontrat.

NBA’de transfer döneminin temposu bir süredir düştü. Yıldız basketbolcuların sözleşme uzatma dönemleri geldi. Geçtiğimiz günlerde Jaylen Brown, 5 sene için 304 milyon dolara imza attı. Bu sözleşme NBA tarihinin en yüklü kontratı olarak tarihe geçti.

Anthony Davis söz konusu rekoru çok geçmeden kırdı. Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Lakers’ta forma giyen oyuncunun faal kontratında iki sene kaldı. Davis bu iki senede toplam 84 milyon dolar alacaktı. Uzun isim, söz konusu sözleşmeyi 3 sene daha uzattı. Süper yıldız bu 3 sene için 186 milyon dolar kazanacak. Böylelikle Davis senede ortalama 62 milyon dolar kazanacak ve senelik bazda şu an için NBA’in en zengin oyuncusu olacak. Oyuncu, önümüzdeki 5 sezonda Lakers’tan 270 milyon dolar alacak. Yıldız isim 2019 yazında katıldığı Lakers’la 2019-20 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Onuralp: Oyun tarzım NBA'e uygunOnuralp: Oyun tarzım NBA’e uygun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.