Grev kırıcılar affedilmez: Stephen Amell sözlerinden pişman

'Arrow' yıldızı Stephen Amell, katıldığı bir etkinlikte devam eden Oyuncular Birliği greviyle ilgili konuşmuş, sendikayı desteklese de grev kararını desteklemediğini söylemişti. Ancak tepkiler ardından yanlış anlaşıldığını açıkladı. Hatta el artırdı, kendisini grev alanında bile görebiliriz.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Amell, grev alanına gidebilir. Ancak bir ricası var: "Beni orada görürseniz bir şeyler fırlatmayın!"

Yazarlar Birliği’nin ardından Oyuncular Birliği’nin de katıldığı Hollywood son üç aydır grevden başka bir şey konuşmuyor. Oyuncular ve yazarlar Yapımcılar Birliği ile yeni bir sözleşme imzalamak istiyor. Sendika, yeni anlaşmayla dijital yayın platformlarıyla değişen koşulların, dönemin ekonomik durumunun ve yükselen dijital teknolojilerin ortaya çıkardığı risklerin dikkate almasını talep ediyor.

Hollywood’un birçok ünlü oyuncusu da kimi zaman toplanma alanlarına giderek kimi zaman da sosyal medya paylaşımlarıyla greve desteklerini dile getiriyor.George Clooney, Bryan Cranston, Jessica Chastain, Wendell Pierce, Jane Fonda, Hillary Duff, Steve Buscemi, Michael Shannon, Brendan Fraser ve BD Wong grev toplanma giden isimlerden bazıları.

‘Tüm bunlar inanılmaz derecede sinir bozucu’

Ancak greve karşı çıkan bir bir isim de var. ‘Arrow’ dizisiyle tanınan oyuncu Stephen Amell, sendikayı desteklese de grev kararını desteklemediğini, “Sendikamı destekliyorum,  onların yanındayım. Greve gitmeyi desteklemiyorum. Desteklemiyorum. Bunun indirgemeci bir müzakere taktiği olduğunu düşünüyorum.Tüm bu olup biteni inanılmaz derecede sinir bozucu buluyorum. Dün gece prömiyeri yapılan, benim de içinde bulunduğum dizi gibi dizilerle ilgili fikirlerin dar görüşlü olduğunu düşünüyorum” sözleriyle açıklamıştı.

Oyuncunun bu açıklamaları tepkilere neden oldu. Özellikle sosyal medyada paylaşılan yorumlarda Amell’in açıklamalarının hayal kırıklığı yarattığını söyleyenler oldu. Gelen tepkilerin ardından oyuncu Instagram hesabından yeni bir açıklama yayınladı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephen Amell (@stephenamell)

‘Robot değilim’

Açıklamasında oyuncular sendikasına “koşulsuz” destek verdiğini belirten oyuncu, grevi ‘indirgeyici bir müzakere taktiği’ olarak nitelediğim yorumuna da açıklık getirdi: ‘Ben bir oyuncuyum ve bir saatten uzun süre spontane konuşuyordum. Duygusalım, ancak bu konuların basit olduğunu kesinlikle düşünmüyorum” dedi.

Amell ayrıca sendikaya minnettar olduğunu ve şu an yürüttükleri görevin ne kadar zor olduğunu bildiğini de sözlerine ekledi. “Korkunç oyunculuk geçmişime rağmen, size temin ederim ki ben bir robot değilim” diyen oyuncu grevin nedenlerini anladığını ancak tüm bu haklı gerekçelerin tüm taraflar için duygusal olarak birçok düzeyde sinir bozucu olduğu” gerçeğini değiştirmediğini de sözlerine ekledi.

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen oyuncuyu herhangi bir grev toplanma alanında da görürseniz şaşırmayın. Zira bunun sinyalini verdi, “Eğer beni grev alanında görürseni lütfen bir şeyler fırlatmayın” dedi.

Hollywood grevinde taraflar nihayet masaya oturuyorHollywood grevinde taraflar nihayet masaya oturuyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler