İsveç, son dünya şampiyonu ABD’yi 1 milimetre ile eledi

Kadınlar Dünya Kupası'nda erken gelen final olarak adlandırılan İsveç-ABD penaltılarla kaldı. Son penaltıyı 1 milim ile gole çeviren İsveç tur atlamayı başardı. Hollanda da Güney Afrika'yı geçerek çeyrek finale yükseldi.

Spor 7 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İsveç-ABD karşılaşması unutulmaz anlara sahne oldu.

Kadınlar Dünya Kupası son 16 turunda Son 2 turnuva da dahil 4 şampiyonluğu bulunan ABD ile 2019’daki şampiyonanın üçüncüsü İsveç karşılaştı. Melbourne Rectangular Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan Stephanie Frappart yönetti. Normal süre ve uzatma bölümünün 0-0 tamamlanması sonucu penaltı atışlarına geçildi.

Kadınlar Dünya Kupası: Samuraylar, Viking dinlemedi!Kadınlar Dünya Kupası: Samuraylar, Viking dinlemedi!

Penaltılarda büyük dram

ABD ilk üç atışı gole çevirirken İsveç üçüncü penaltıyı kaçırarak avantajı rakibine verdi. Bunun ardından ikisi ABD birisi İsveç tarafından atılan atışlarda başarılı sağlanamadı. Beşer penaltından sonra eşitliğin bozulmamasının ardından seri penaltı atışlarına geçildi. ABD, 7. penaltıyı kaçırınca avantaj İsveç’e geldi. Son penaltıda Lina Hurtig’in vuruşunda ABD kalecisi Alyssa Naeher dokunmayı başardı. Yükselen topa ABD’li file bekçisi ikinci kez müdahale etti. Uzun süren bekleyişin ardından hakem Stephanie Frappart gol çizgisi teknolojisiyle topun 1 milimetre ile çizgiyi geçtiğini belirledi.

Penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan İsveç tur atladı. Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, 9. kez katıldığı turnuvada ilk defa yarı finali göremedi.

Nouhaila Benzina tarihe geçti: Dünya Kupaları'nda maça türbanla çıkan ilk futbolcuNouhaila Benzina tarihe geçti: Dünya Kupaları’nda maça türbanla çıkan ilk futbolcu

Portakallar Afrika rüyasını bitirdi

Günün diğer maçındaysa Hollanda ile Güney Afrika mücadele etti. Allianz Stadyumu’nda oynanan maçta Japonya Futbol Federasyonu’ndan Yoshimi Yamashita düdük çaldı. Yamashita’nın yardımcılıklarını Makoto Bozono ile Naomi Teshirogi üstlendi. Hollanda’ya galibiyeti getiren golleri 9’da Jill Jamie Roord ile 68’de Lineth Beerensteyn attı. Hollanda bu sonucun ardından çeyrek finale yükseldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.