İmamoğlu’nun ‘verdiği’ söylenen gemiyi Topbaş, Rize’ye satmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisindeki AK Parti sözcüsü, şehir hatlarına ait bir vapurun İmamoğlu’nun müstakbel gelini olduğu öne sürülen organizatöre verildiğini yazdı. Bahsi geçen geminin ise eski İBB Başkanı Topbaş döneminde Rize Belediyesi’ne verildiği ortaya çıktı.

Siyaset 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Murat Türkyılmaz, önceki gün organizatör Melis Çatak’a Şehir Hatları’na ait bir geminin kiralandığını ve Çatak’ın organizasyonlarını bu gemide düzenleyerek ticari gelir de elde ettiğini ileri sürdü. Bu iddialara CHP İBB Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı’ndan yanıt gecikmedi. Kösedağı, söz konusu vapurun 2010 yılında Kadir Topbaş tarafından Rize Belediye Başkanlığı’na satıldığını Şehir Hatları’yla da 13 yıldır ilgisinin olmadığını söyledi. Kösedağı’nın aile vurgusunun arkasında ise Türkyılmaz’ın “Çatak’ın İmamoğlu’nun müstakbel gelini olduğu, Garipoğlu ailesi ile olan ilişkilerle iddialar bizi şimdilik ilgilendirmiyor” ifadeleri yer alıyordu.

Bunun üzerine Türkyılmaz sosyal medya hesabından bunları iddia olarak yazdığını belirtti ve şunları söyledi:

“İBB Meclisi’nin en büyük grubunun sözcüsü olarak görevimiz: İstanbulluların maddi ve manevi haklarını korumak, dile getirmek, sorgulamak ve gündeme getirmektir. Bir haber sitesinin paylaştığı önemli bilgileri “iddia” ifadesiyle paylaştık. Bilgilerin özel hayata dair olan kısımların da bizi ilgilendirmediğini ayrıca ifade ettik. İddialarımıza ilişkin İBB resmî kaynaklarından henüz bir cevap gelmedi. CHP grup sözcüsü Mesut bey, iddiaların gerçek olmadığını, geminin İBB ye ait olmadığını ‘nezaket ölçüsünde’ ifade etmiş. Bu beyanı ve cevabı itimadımız gereği gerçek kabul ediyoruz ve tekzib olarak paylaşıyoruz. İddiaları dile getirme, sorgulama ve muhalefet sorumluluğumuzdan ötürü özür dileyecek değiliz.”

Öte yandan Türkyılmaz’ın paylaştığı iddialara Şehir Hatları A.Ş.’den de yanıt geldi. İddiaya konu olan geminin Anadolu Feneri Gemisi olduğu ve şirketin mülkiyetinde olmadığı belirtilen açıklamada “Anadolu Feneri Gemisi, daha önce Şehir Hatları filosunda bulunmuş olup 26.08.2010 tarihinde Rize Belediye Başkanlığı tarafından satın alınarak ismi Dursun Kaptan olarak değiştirilmiştir” denildi.

Bunlarla beraber 2017 yılında TURYAP firmasının bu gemiyi satın aldığı da ifade edilen açıklamada geminin adının yeniden Anadolu Feneri Gemisi olarak değiştirildiği kaydedildi.

CHP, seçimlerde ülkede en çok seçmenin olduğu İstanbul’a broşür bile gönderememiş!CHP, seçimlerde ülkede en çok seçmenin olduğu İstanbul’a broşür bile gönderememiş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.