AK Parti’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok'u aday gösteren AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara için yarışacak 25 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ankara’daki 25 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti Başkent’teki 25 ilçenin 20’sinde kendi aday göstereceği isimlerle yarışacak. Beş ilçede ise ittifak ortağı MHP’nin adaylarını destekleyecek.

Cumhurbaşkanı ATO Congresium’da “AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart seçimlerinde partimizi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek büyükşehir ve il başkan adaylarımızın ardından ilçe adaylarımızın tanıtımına devam ediyoruz. 30 Ocak Salı günü genel merkezimizin inşası tamamlanan yeni ek binasında seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacağız.

Yarın İBB adayımız Murat Kurum program ve proje tanıtımı ile bir süredir yürüttüğü kampanyasını resmen başlatıyor. Son yıllarda İstanbul gözü ve gönlü başka mecralarda olan bir yönetimin elinde resmen geriledi, tıkandı. Adeta fetret devrine girdi. İstanbul’u yeniden hak ettiği vizyona kavuşturmak için artık gün sayıyoruz. Murat kardeşimizin en doğru isim olduğunu biz biliyoruz, inşallah İstanbul da görecek.

‘Çünkü onların şehirlerimize eser kazandırmak gibi bir derdi yok’

Ankara adayımız Turgut Altınok ve diğer adaylarımız da yakında aynı adımları atacak. Keçiören’de yazdığı hizmet destanı ile tarihe geçen Altınok kardeşimizin büyükşehir projeleri ile Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum. Buradan milletime sesleniyorum. Bakınız, AK Parti’nin yerel yönetim seçimlerine girdiği her yerde şunu unutmayın, gerek merkezi yönetim gerekse yerel yönetim el ele milletimize hizmette onların sağlayacağı başarıyı muhalefetin sağlaması mümkün değil. Dikkat ederseniz, AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında vizyoner projelere önem veren başka siyasi yapılar da yok. Çünkü onların ülkeye ve şehirlerimize eser kazandırmak gibi bir derdi yok.

Söz verdiği şeylerden bazılarını çeşitli sebeplerden yapamayanlardan değil yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Bol bol şov yaptılar. Mesela bol bol tatil yaptılar. İç ve dış karanlık odaklarla ittifak yaptılar. Belediye birimlerini siyasi paylaşım mezesi yaptılar. Buram buram kibir kokan edaları ile sergiledikleri komiklikleri saymıyorum bile. Bölücü örgütünün güdümündeki partiyi şehirlerin yönetimine ortak etmeyi saymıyorum bile… Daha cumhurbaşkanı yardımcılığı rüyasıyla aylarca şehirlerini sahipsiz bırakmalarını saymıyorum bile… Ülkeye, millete, şehirlerine hizmet etme, eser kazandırma namına herhangi bir varlıklarını gören, duyan, şahit olan yok.

‘Bizim başka endişelerimiz de var’

Artık günler sayıyoruz. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Genç kardeşlerimizi yanımıza almaya var mıyız? 31 Mart akşamı, evet, zafer naraları ile Ankara’nın caddelerinde dolaşmaya var mıyız? Kendi aramızda aynı değerlendirmeyi fazlasıyla yapıyor, gereken müdahalelerde bulunuyoruz. Ülkemizin en büyük ilk üç şehrinde temel atmama törenleri ile ve atılan temellerin üzerini kapatmakla vakit geçiren, şehri için hiçbir büyük projesi olmamasıyla övünen, yıllardır hiçbir altyapı çalışması yapmayıp sadece tabela değiştiren, esersiz harcanan yıllardan söz ediyorum. Milletimiz bunun hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracaktır. Bizim başka endişelerimiz de var. Seçim öncesi ne dedilerse, iş başına gelince tam tersini yapan bu zübük siyasetçi tiplemeleri ile gençlerimize kötü örnek teşkil etmemesini diliyorum.

Şehirlerimizin ihmal edilmişliği izaha muhtaç olmayacak kadar açıktır. Bunları söylerken amacımız polemik yapmak değil. Biz sadece milletin hissiyatını dile getiriyoruz. Bu muhasebeyi sadece muhalefet adayları için yapmıyoruz.

Biz işimizi düzgünce yapar milletimizin gönlünü kazanırsak, vaktimizi milletimizin emrine amade kılarsak, şayet biz boş lafla, yalanla, şovla değil gerçek hizmetlerle milletimizin huzuruna çıkarsak, yani biz doğru olursak emin olun eğri zaten belasını bulur. Gençler, başkalarının ne yaptığının, ne dolaplar çevirdiğinin bizim açımızdan önemi yok. Varsın onlar siyaseti basit bir toplama çıkarma işlemine indirgesinler. Varsın onlar siyaseti ikbal kapısı olarak görmeye devam etsinler, biz işimize bakacağız.

Emekli maaşı zamları

Yalan ve şovla değil gerçek hizmetle milletin önüne çıkarsak emin olun eğri zaten belasını bulur. Biz doğru olursak emin olun eğri zaten belasını bulur. Seçime hazırlanırken ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak politikaları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene bir defaya mahsus 5’er bin TL ödeme yaptık. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık artışı yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını memurlar ile aynı orana getirdik.

Ey muhalefet, ne yaparsanız yapın uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Kendi siyasetlerini yalandan, şovmenlikten ibaret görenlere inat eser siyasetinden vazgeçmeyeceğiz. Niyet hayır, akıbet hayır diyerek 21 yılda girdiğimiz 17 seçimde olduğu gibi 31 Mart’ta da bildiğimiz yolda yürüyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ankara’daki belediye başkan adayları şöyle:

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Veysel Tiryaki

Ayaş: Mehmet Kirazdibi (MHP)

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Duhan Kalkan

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Eyyüp Tekiner

Etimesgut: Enver Demirel (MHP)

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP)

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Erdal Dal

Keçiören: Zafer Çoktan

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Asım Balcı

Nallıhan: İsmail Öntaş (MHP)

Polatlı: Levent Çağlancı (MHP)

Pursaklar: Ertuğrul Çetin

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Memiş Çelik

Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan

Ak Parti'nin İstanbul ilçe adayları belli oldu: Mevcut başkanlardan 3'ü gittiAk Parti’nin İstanbul ilçe adayları belli oldu: Mevcut başkanlardan 3’ü gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.