Venedik Film Festivali Wes Anderson’ı onurlandırıyor

80. Venedik Film Festivali, Wes Anderson'ı özel sinemacı ödülü ile onurlandıracak. Ödül, sinemaya orijinal bir katkıda bulunan bir sinemacıları onurlandırmak için veriliyor. 30 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Anderson'ın yeni kısası da ilk gösterimini gerçekleştirecek.

Kültür Sanat 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Festivalde ayrıca Anderson imzalı 'The Wonderful World of Henry Sugar' da ilk gösterimini gerçekleştirecek.

80. Venedik Film Festivali’nden haberler gelmeye devam ediyor. Jüri başkanlığını Danielle Chazelle’in üstlendiği festivalde, Altın Aslan için yarışacak filmler açıklanmasının ardından onur ödülünün sahibi de belli oldu. Festival, Amerikalı yönetmen Wes Anderson’ı özel sinemacı ödülü ‘Cartier Glory to the Filmmaker Award’ ile onurlandıracak.

Ödül, çağdaş film endüstrisine özellikle orijinal bir katkıda bulunan bir sinemacıları onurlandırmak için veriliyor. Venedik festival direktörü Alberto Barbera, ödülün bu seneki sahibi Anderson’ı, “Wes Anderson, kendine özgü ve tanımlanabilir bir tarzı olan nadir yönetmenlerden biri” olarak tanımladı.

Anderson’ın yeni filmi de festival programında

‘Köpek Adası’, ‘Büyük Budapeşte Oteli’, ‘Fransız Postası’ ve bu sene prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘Asteroid Şehri’ filmlerine imza atan Anderson’a ödülü 1 Eylül’de takdim edilecek. Festivalde ayrıca Anderson imzalı ‘The Wonderful World of Henry Sugar’ da ilk gösterimini gerçekleştirecek. Kadrosunda Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley ve Richard Ayoade gibi isimlerin yer aldığı 40 dakikalık film, daha sonra Netflix yayın kataloğuna eklenecek.

Festivalde David Fincher, Sofia Coppola, Ava DuVernay, Yorgos Lanthimos, Bradley Cooper ve Ryusuke Hamaguchi’nin yeni filmlerinin de bulunduğu 23 film yarışacak. Ana yarışma kategorisinde de yarışacak Edoardo De Angelis imzalı ‘Comandante’ ile açılacak festival, 30 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Venedik'te Altın Aslan için 23 film yarışacakVenedik’te Altın Aslan için 23 film yarışacak

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.