Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne geçen hafta atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atandı. Karadağlı, DT Genel Müdürlüğü görevini Ağustos 2018 tarihinde göreve başlayan Mustafa Kurt’tan devralacak.

En son 2019’da tiyatro sahnesindeydi

TED Ankara Koleji’nden sonra Çankaya Lisesi’nden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olan oyuncu kariyerinde televizyon dizilerine ağırlık verdi.

‘Ferhunde Hanımlar’, ‘Çocuklar Duymasın’, ‘Yağmur Zamanı’ gibi televizyon dizilerinde yer alan oyuncu, son olarak 2019’da Zeyno Gönenç ile birlikte uzun bir aradan sonra ‘İkinin Biri’ ile tiyatro sahnesine dönmüştü.

Bu oyundan önce ise 2010’da William Shakespeare imzalı ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda ‘Dokumacı Mekik’ rolüyle sahnedeydi.

Karadağlı yeni görevinin yanı sıra 14 Ağustos’ta TRT’de yayınlanacak ‘Serhat’ diziyle ekranlara gelecek.

Açıklamalarıyla da gündemde

Oyuncu, oyunculuk performansının yanı sıra son yıllarda iktidara yakın açıklamaları ve ödül törenlerindeki tavırları nedeniyle de gündemde. Karadağlı,  58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Nihal Yalçın’a ödülünü verirkenki tavırları nedeniyle eleştirilmişti. Gelen tepkilerin ardından Karadağlı, kendini savunmak amacıyla yaptığı açıklamada Nihal Yalçın’ın “Selahattin Demirtaş’a özgürlük” paylaşımını ileri sürerek, oyuncuyu hedef göstermişti. Karadağlı, olmadığı ödül konuşmalarını eleştirmekten de geri durmuyor. Oyuncu, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar’ın konuşmasına tepki göstererek “Yurt dışında böyle önemli bir ödül alıp ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi doğru gelmiyor” demişti.

Notre Dame'ın Kamburu'na Bodrum'da büyük ilgiNotre Dame’ın Kamburu’na Bodrum’da büyük ilgi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.