Detayları Elon Musk açıkladı: Dövüş ‘epik’ bir yerde olacak, gelir gazilere verilecek

Elon Musk-Mark Zuckerberg dövüşünün İtalya'da 'epik bir yerde' yapılacağı kesinleşti. İtalya'nın geçmişine saygı gösterileceğini belirten Elon Musk, kadrajdaki her şeyin Antik Roma dönemini çağrıştıracağını söyledi. Ameliyat olabileceğini belirten Musk bir de Latince paylaşımlar yapmaya başladı.

Bilim Teknoloji 12 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elon Musk ve Mark Zuckerberg daha bilmediğimiz bir tarihte kafes dövüşü yapacak. Fotoğraf: Shutterstock

İnternette büyük bir heyecan dalgası yaratan ve sonucunda, dövüşü kim kazanırsa dünyanın bu konudaki menfaatinin ne olacağını bilmediğimiz Elon Musk-Mark Zuckerberg dövüşünde detaylar netleşti.

Twitter’ı satın alıp adını X yapan, dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, kendi platformu üzerinden açıklama yaparak, dövüşün İtalya’da epik bir yerde yapılacağını söyledi.

Musk’ın açıkladığı detaylar şöyle: “Bu dövüş benim ve Zuck’ın vakıfları tarafından yönetilecek. (UFC tarafından değil). Canlı yayın X’te ve Meta’da olacak. Kamera kadrajındaki her şey Antik Roma olacak, dolayısıyla hiçbir şey modern olmayacak. İtalya Başbakanı ve Kültür Bakanı ile görüştüm. Destansı yer üzerinde anlaştılar.”

Elon Musk, yapılacak her şeyin İtalya’nın geçmişi ve bugününe saygılı şekilde gerçekleştirileceğini söylerken elde edilen tüm gelirin gazilere verileceğini duyurdu.

Kürek kemiğinde sakatlık var, operasyon geçirirse iyileşmesi aylar sürer

Tüm bu bilgilerin peşinden dövüşün daha önce kararlaştırılan 26 Ağustos’ta yapılıp yapılmayacağına dair ise soru işareti var. Çünkü kendisine “MR nasıl geçti” sorusunu yönelten kişiye Musk şu cevabı verdi: “Pazartesi günü MRI makinesinde 3 saat geçirdim. Sonuç olarak, C5/C6 füzyonum sağlam, yani bir sorun yok. Ancak sağ kürek kemiğimin kaburgalarıma sürtünmesiyle ilgili küçük bir operasyon gerektiren bir durum var. İyileşmesi sadece birkaç ay sürecek.”

Bu operasyonun Meta’nın patronu Mark Zuckerberg’le dövüş öncesi mi sonrası mı olacağıysa muamma.

Musk Latince yazmaya başladı

Elon Musk’ın oyun alanına çevirdiği platformda dünkü eğlencesi, Kolezyum’un belirlenmesinin ardından Latince paylaşımlarda bulunmasıydı.

Musk, “Elbisende parşömen mi var, yoksa beni gördüğüne mi sevindin?” anlamına gelen, bir Latince cümle paylaşırken, bununla yetinmedi. Daha sonra, uzun çevirisi “Ara sıra aptalı oynamak keyiflidir; uygun zamanda insanın haysiyetini bir kenara bırakıp dinlenmesi güzel” anlamına gelen bir Latince cümle paylaştı.

Elon Musk kafes dövüşü için yan çizmeye başladı: MR çektireceğim, ameliyat olmam gerekebilirElon Musk kafes dövüşü için yan çizmeye başladı: MR çektireceğim, ameliyat olmam gerekebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.